I väntan på trappskydd

Man blir ju som sagt aldrig helt färdig i hemmet. Det går ju bara inte. Alltid finns det något man kan fixa med, eller ändra på.

I augusti beställde min man trappskydd till vår innetrapp, liknande dessa som min pappa installerade hemma hos mamma och pappa tidigare i år. Det är kanske det mest självklara “trapptillbehöret” i ett svenskt hem, men här i England var det jättesvårt att få tag i. Här älskar ju folket smala, trånga trappor täckta med heltäckningsmattor, vilket jag verkligen spyr på. Dels för att jag är svensk och inte förstår mig på engelsk design (eller lack of), och dels för att jag älskar trappor. På jobbet arbetar jag med arkitektritade trappor, och jag har alltid tyckt att dessa ska framhävas, inte gömmas under under ett tjockt lager av ohygiensk heltäckningsmatta…

I alla fall; dessa trappskydd fanns inte någonstans i England. Jag kunde få de custom-made för några tusenlappar, men det kändes riktigt ovärt när jag visste att pappa köpte sina på Rusta för några hundralappar. Innan jag hann åka till Sverige och köpa med mig några, så valde dock min man att beställa några från Amazon istället. Från Kina. För att göra en long story short, så gick vi och väntade på de där jävla trappskydden i 8 veckor innan vi äntligen fick svar att vårt paket “kommit bort”…

Planen var alltså att fixa skydd för flera månader sedan, eftersom vår trapp är vit, och färgen slits väldigt lätt. Vi har hittills må​lat den tre gånger, och jag vill inte lacka den (tycker inte det är fint), men pga den här misslyckade beställningen från Amazon, har vi fått skjutit upp planerna lite. Nu tänker jag köpa skydden i Sverige över jul och sedan får min pappa sätta fast dem när han är här vid nyår.

Vi har alltså fortfarande lite småsaker vi vill fixa med i hemmet, men jag tycker samtidigt det är mysigt att känna att man aldrig blir riktigt klar. Det är liksom en speciell känsla att veta att man fortfarande bygger på någonting, på sitt perfekta hem 😊 Och oj vad jag trivs hemma alltså. Det är svårt att gå utanför dörren ibland.

Gillar

Kommentarer