I don't know what I'm growing, but I know how to grow it

Helgen har varit en lugn och trevlig sådan. Det är augusti, men det fortsätter att kännas som oktober tyvärr, med ingen sol i sikte. Och oj vad kvällarna har blivit mörka.

Helgen började i alla fall med att jag ringde pappa för att hälsa honom grattis på födelsedagen. Han blev hela 53 år (eller "hela" - jag har en väldigt ung pappa), och jag kan inte förstå att det var 3 år sedan familjen var här, och vi firade pappas födelsedag här med Nandos, minigolf, pubhäng och allt vad det var. Jag hoppas, hoppas att han snart kan komma hit och hälsa på.

Jag vet inte vad det är jag gror i den här burken, men det växer på bra. Fick den smarta idén att plantera lite frön i en glasburk, och ställa den i köksfönstret. Hade inga högre förväntningar om att - vad det nu är - skulle trivas så bra och växa så mycket på bara någon månad, men det är fint med lite mer levande växter i hemmet.

Min mormor (blomexperten själv) säger att det ser ut som klöverblomster och ängsblommor. Jag väntar ivrigt på att det ska komma upp några knoppar som kan slå ut till blommor en vacker dag. Annars är det väldigt fint med alla gröna blad med. Jag är stolt att bara någonting växte upp över huvud taget. I mitt köksfönster som är riktat mot norr, på bottenvåningen liksom.

Köket är lite av ett favoritrum i vår lägenhet, med alla glasburkar, den stora fruktskålen, de svarta kakelplattorna som min man själv satte dit en dag... Jag vet att jag säger att alla rum är våra favoritrum, men oj vad hemmastadd man blir efter några år. Allt är precis så som man vill ha det.

I helgen har jag också spelat tennis, tennis och mer tennis. Jag blev inbjuden på en ladies day vid tennisklubben i Ilfracombe, och om det inte hade varit en 5h bilresa dit(!) hade jag accepterat inbjudan direkt. De har ett poängsystem vid tennisklubben, så att du får poäng när du vinner matcher och kan paras ihop med personer som är på en liknande spelarnivå som dig själv. Skulle jag få för mig att jag vill spela tennis på torsdag, men inte har någon att spela med, så kan datorn liksom välja ut en spelare åt mig. Det låter så fantastiskt bra att jag överväger att flytta till Devon enbart pga ilfracombe's tennisklubb.

"Men hallå, du bor i Wimbledon", tänker ni. Och ja, jag har spelat tennis både i Morden och Wimbledon i helgen, men än så länge är jag inte medlem i någon klubb här. Mitt mål är att provspela i april (när säsongen börjar) för att se om jag är tillräckligt bra för att få köpa ett årskort/medlemsskap. Just pga att jag bor i tennisens epicentrum, så är det väldigt dyrt och svårt att få ett medlemsskap här, men mitt mål är som sagt att göra ett försök ganska snart.

Vad mer har hänt i helgen? Jo i fredags kväll var vi ju bortbjudna på middag. En sådan supertrevlig kväll med det bästa sällskapet. Annars har vi mest tittat på fotboll, jag har bakat chokladbollar, och vi har grävt ner oss i soffan och tittat på regnet utanför som aldrig vill sluta. Behövde en sån här helg med.

Gillar