I collect clothes & skänka pengar till australien

För ett år sedan gick jag igenom min garderob från grunden och bestämde mig för att skänka bort kläder jag inte använder. Jag hittade ett företag som tar emot och säljer second hand kläder, och där vinsten går till en välgörenhetsorganisation du själv väljer. Förra året tjänade företaget ihop ca £150 på mina kläder, vilket jag bestämde skulle skänkas till bröstcancer. I år har jag påbörjat samma process - alltså att städa ur min garderob - och i år är jag säker på att jag kommer kunna skänka ännu mer pengar genom försäljningen av mina kläder, oanvända skor och accessorarer. Målet är £250, och i år har jag valt en djurorganisation som heter Remus Horse Sanctuary. De tar hand om skadade eller vanvårdade djur, så som hästar, åsnor, får, kor och katter, och ser till att de får ett bra och kärleksfullt liv. Mina ögon tåras nästan när jag tänker på det. Jag älskar djur så himla mycket att det verkligen kändes som den rätta välgörenhetsorganisationen att skänka pengar till i år.

Jag började städa min garderob, och frågade inte ens min man om han ville vara med på ett hörn. Det skulle inte vara rättvist att kalla honom för världens hoardare (och han har blivit så mycket bättre efter han träffat mig 😉), men till skillnad från mig gillar han inte att rensa bland sina ägodelar. Därför blev jag förvånad när han helt plötsligt lade till några tröjor och byxor i min hög med kläder. Ett datorfodral han inte använder. DVD:er han inte rört på 7 år, och till och med hela DVD-spelaren som stått i TV-bänken i x antal år (som jag inte fått göra mig av med...), hämtade han och gav till mig. Men va, vad hände?! 😂 Blev väldigt glad att han ville städa lite, och hjälpa mig att samla in ännu mer pengar till min valda välgörenhet.

Nu är påsarna packade, och redo att bli hämtade senare idag. Det är en väldigt smart och smidig service, som gör nytta både i hemmet (att man får städat och fint, samt mer plats) och självklart bidrar till välgorenhet. Sånt gillar jag!

Är inne i ett välgörenhetsmode just nu - kanske för att man inser hur bra man har det efter julledigheten, och hur viktigt det är att hjälpa till där man kan ❤️ - så jag har också skänkt lite extra pengar till WWF som just nu jobbar något enormt med att hjälpa utsatta djur i australien. Dessa bush fires som brinner i australien just nu är hemska, och det är ofattbart hur många djur som dött och/eller skadats pga bränderna. Donera pengar till WWF kan man göra HÄR.

Jag har även planerat att skänka pengar till dessa organisationer:

Koala Hospital - Helst skulle jag vilja resa till Australien NU och bara springa runt och försöka rädda så många djur som möjligt, men det bästa alternativet är att skänka pengar till djursjukhus på plats.

CFS Foundation - Bidrag går direkt till brandmännen som arbetar med att bekämpa dessa fasansfulla bränder. Mitt hjärta brast när jag läste om en brandman som arbetat ett långt pass med att försöka släcka elden, bara för att komma hem och inse att hans hus brunnit ner under tiden...

Gillar

Kommentarer