Huset svämmar över med godsaker

Jag har nämnt att våra skåp är överfulla just nu med presenter från julen (och vad jag handlade på ICA Maxi innan jag lämnade Sverige), och nu tänkte jag visa varför jag inte tycker januari varit en speciellt tuff månad. Jag tänkte visa exakt varför jag njuter av varje dag, hur mörk och kall den än är. Hur mycket jobb jag än har att beta av. Varför jag inte kan relatera till folk som säger att de fortfarande är sega efter julledigheten och inte riktigt kan återgå till vardagen.

Den första anledningen till varför jag inte känt den där stora ångesten över att jul och nyår är över och förbi, är nog för att jag började jobba så pass tidigt. Redan den 2:a januari var jag tillbaka på kontoret, så det är kanske därför jag inte känt den där "segheten" många som började jobba den 7:e januari pratat om. Min jul och mitt nyår var fantastiskt och väldigt händelserikt, så jag låg aldrig på soffan och segade flera dagar i sträck liksom.

Men den största anledningen till varför jag mår så bra, är pga all mat vi har hemma. Var ska jag börja... Jo, Leksandsknäcke!

Självklart köpte jag med mig knäckebröd när jag var i Sverige. Finns det något godare än knäckebröd, ett nykokt ägg (så det är så där härligt ljummet) och avokado. Så nyttigt, så fräscht och mättande. Jag försöker att inte dela med mig till marsvinen, men de blir galna när de förstår att jag äter knäckebröd. They love it too.

Det mesta jag köpte med mig var dock inte nyttigt... Både jag och min man älskar Trocadero, så jag fick bara lov att köpa med mig ett 8-pack nu när jag hade två väskor med mig. Dessutom var jag inte riktigt redo att säga hejdå till julsverige när vi åkte, så jag såg till att få med mig lite julmust och jullöl med. Jag gillade verkligen att dricka jullöl med mormor i år. Man lär sig vekligen att tycka om något nytt varje år. Det senaste året har jag tex fäst mig vid rödbetssallad, och nu i julas den lite mörkare ölen.

Jag kan inte åka till Sverige utan att köpa med mig alldeles för mycket chips och ostbågar. Den här gången gjorde jag absolut inget undantag. Favoritchipsen just nu är nog fortfarande OLWs 3 x lök I julklapp fick jag även lite välbehövlig saltlakriks och choklad av pappa.

På tal om choklad, godis och kakor... Jag överdriver inte när jag säger att huset svämmar över av det just nu, och det kommer ta många månader innan vi tagit oss igenom allt. Inte för att vi direkt stressar. Vi har bland annat Lindt, Cadbury, Marabou och lyxiga chokladaskar från Thorntons. Deras Sicilian Lemon Mousse-chokladbitar gör att jag vill åka till Sicilien typ NU för att bara plocka citroner... Annars är favoriterna all mörk choklad. Jag åt mörk choklad med salted caramel igår, och den var fiiiin kan jag säga.

Vin är också något folk här i England gärna gett oss i julklapp i år. Vi har för många vinflaskor för vinstället, och ingen av oss är sugen på vin. Lyxproblem. Livet är i alla fall väldigt rikt på mat och dryck just nu. Jag har tittat igenom några gamla januariinlägg från föregående år och insett att jag alltid verkar tycka vi har det så bra ställt efter julen. Men i år måste endå ta priset. Förutom det jag nämnt/visat här ovan har vi också:

* Julostar, kaviar och cheesy breadsticks

* Godmorgonvälling som jag älskar att dricka på morgonen innan jobbet

* Juleskum, hallonlakritsskallar, blåbärschoklad

* Kakor / kex

* Te och kaffe i finare presentförpackningar (finrostat kaffe)

Gillar

Kommentarer