Husdjursavdelningen

Imorgon får vi hem marsvinen från min mans jobb igen. Jag längtar. Det är konstigt hur de bara var hos oss i två dagar, men det tog inte längre tid för mig att fästa mig vid dem. Marsvin är verkligen sådana personliga djur. Har alltid sagt att de är som små, små hundar.

Jag tror den största anledningen till varför jag fäste mig vid dem så fort var att så fort jag fick träffa dem, gick jag in i rollen som marsvinsägare igen. Jag växte ju upp med kaniner och marsvin. Jag fick mitt första marsvin på min 8-årsdag och han gick bort någon månad innan jag skulle fylla 16. Därför är allt bara så naturligt. Jag vet hur jag ska lyfta, klippa klor, få de tama, hur ofta jag ska städa, vad skriken betyder etc etc. Allt blev bara roligare när jag kunde se hur avslappnade de blev vid mig tillslut. Till skillnad från min man som inte riktigt visste vad han gjorde haha.

Den här gången får jag vara marsvinsvakt lite längre, nämligen i hela två veckor. Det är påsklov i skolorna, så jag erbjöd mig självklart att ta hand om dem. Min svärmor kommer ta hand om dem medan vi är i Sverige några dagar, men sedan är de alltså mina igen i ett par veckor <3 Oj vad vi ska gosa och träna på att få dem ännu tamare.

Jag köpte därför lite spån, hö och marsvinsgodis idag för att förbereda lite. Vilka små förpackningar det hade. Det var lite skillnad när jag var liten och cyklade till en zoobutik efter skolan för att köpa stora, stora säckar med spån. Och hö fick jag hämta gratis i stallet eftersom många vänner hade hästar där. Vad mysigt det ska bli med marsvin igen i ett par veckor. Djur gör verkligen ett hem!!

Gillar

Kommentarer