Hur man gör en fryspizza lyxig

Ibland har man inte tid, lust eller ork att laga mat, och det är väl just därför det finns skräpmat man så enkelt kan förvara i frysen. Jag veckoplanerar alltid middagarna, så det är enkelt för mig att komma hem från jobbet och börja laga mat utan att behöva tänka på vad jag ska göra, eller om jag har rätt ingredienser hemma. Men ibland orkar jag bara inte/kommer jag hem lika sent som min man, och därför ser vi alltid till att ha lite extra saker gömda i vår frys för sådana dagar.

Jag har en regel när det kommer till fryst skräpmat, och det är att det ska vara vegetariskt. Jag tillagar inte en pizza eller en hamburgare i ugnen för att jag “måste ha kött”, utan jag vill som sagt bara att det ska gå fort. Min man håller med, så vi köper bara fryspizza som är vegetarisk, eller tex grönsaksburgare/bönburgare. Jag tycker det har blivit en bra vana. Vi äter inte frysmat ofta, men när vi väl gör det är det en bra vana att det alltid är vegetariskt.

Igår blev det en riktigt lyxig middag, fastän den bestod av två fryspizzor (en med svamp, paprika och aubergine och en med tomat, mozzarella och pesto) och lite spenat och gurka. Min man har växt upp med att man alltid ska servera vitlöksbröd till pizza (oklart om det är typiskt engelskt eller bara en Ambler familjetradition), så självklart blev det även bröd till. Tycker fortfarande det är lite konstigt med bröd till något som redan består av just, ja, bröd, men men… Det är så vi gör det!

Det som gjorde middagen absolut lyxigast dock, var att vi hade en burk med pick n mix oliver att dela på. Mitt favoritsnacks är verkligen pick n mix oliver (som man väljer ut själv från en salladsbar) med fetaost och getost. Mmm. Tyvärr lite dyrt (5 pund per burk), så det är inget jag unnar mig varje vecka, utan kanske en gång i månaden/var 5:e vecka. I alla fall; en lyckad, enkel, vegetarisk middag där man absolut inte saknar köttet alls!

Gillar

Kommentarer