Hur jag valde bröllopsklänning

Det är ett par vänner som gifter sig i år och har frågat om råd gällande hur man egentligen väljer sin brudklänning. Hur valde jag min, ångrade jag mig på bröllopet, har jag kvar kl��nningen än idag, och hur ser jag på den nu när jag tittar tillbaka på bilderna från vårt bröllop?

Från början ville jag gå på ett billigt alternativ. Jag är ingen klänningstjej, och det var EN dag det gällde. Tänkte att pengarna hellre kunde spenderas på ett dyrare bröllopspaket åt vara gäster. Äger också hellre en dyrare viselring, som jag bär varje dag, än en klänning jag använt en gång i mitt liv.

Vår budget räckte dock längre än vi hade beräknat, och när en vän skickade en länk till mig på ByMalinas vackra bröllopsklänningar var jag helt såld. Alla klänningar var verkligen magiska, jag valde de tre som föll mig mest i smaken och bokade tid for en provning. Det var två two-piece klänningar (crop top och kjol) och en långklänning. Alla i spets.

Jag bestämmar mig ofta väldigt fort om jag gillar något eller inte, så jag hade en favorit i huvudet redan efter första ögonkastet på deras hemsida. När jag sedan tar mig till Stockholm och till ByMalina för själva provningen, har de självklart lånat ut min favoritklänning till ett event. Nej, typiskt.

Jag provade den andra two piecen, som var lite mer bohemisk med lång ärm och en lösare, lite flygigare kjol. De flesta av oss har väl drömt om bröllopsklänningar sedan vi var riktigt små, och jag har alltid velat att min ska vara tajt och lite sötsexig. Inte stor och flygig. Så fastän jag gillade känslan av att bära en two piece istallet för en klänning, kändes inte den bohemiska looken riktigt som jag.

Sedan provade jag en klänning där framsidan såg ut som favoriten jag hade i huvudet. Jag kände mig så snygg i den. Den kändes verkligen som jag, och den hade exakt den där lyxiga, sötsexiga looken jag var ute efter. Dock gillade jag inte den bara ryggen.

Så efter en timme hos ByMalina var min favorit fortfarande den jag bara sett på bild och inte fått prova. Jag provade two piecen igen. Älskade idén att bära en two piece istället för en klänning. Kunna spara toppen och bära den till vilken kjol eller shorts som helst på sommaren… Men bohemstilen var som sagt inte jag. Provade klänningen igen, vars framsida jag älskade, men ryggen var inte bekväm…

Sedan bestämde jag mig bara för att köpa two piecen jag inte ens sett eller provat i real life!

Jag gick på magkänslan. Gällande brudklänning så tror jag definitivt man bara ska gå på magkänslan. Hur vill jag se ut? Vad är jag bekväm i? Man bara vet sånt innerst inne, och de klänningar jag faktiskt provade gjorde bara mitt beslut enklare. Jag hade min mamma och min vän med mig när jag provade klänningar, och för vissa kanske det hjälper att höra andras ideér och åsikter. Själv så lyssnade jag inte alls på deras åsikter om jag ska vara ärlig, eftersom jag är för bestämd, envis och gillar att ta mina egna beslut haha. Det var såklart roligt att ha dem där, men det var också 100% mitt beslut vilken klänning jag slutligen valde.

Ett par månader senare fick jag äntligen prova min klänning (eller rättare sagt two piece), och den var precis så där underbar som jag hade trott och hoppats på! Det var kärlek – DIREKT. Under själva bröllopet ångrade jag inte heller mitt val av klänning. Den var så bekväm, och jag kände mig så vacker.

Jag har kvar klänningen än idag (toppen är i min garderob i England och kjolen i min garderob hos mamma och pappa. Fick inte med mig den på planet haha). När jag tittar på bilderna från vårt bröllop, som sitter uppe i ett collage på vardagsrumsväggen, så tänker jag fortfarande att wow, den här two piecen är magisk. Kvalitén och spetsen är fantastisk, det bara lyser JAG om klänningen, och jag känner ingen annan som gift sig i en two piece (jag gillar ju att vara lite annorlunda).

Bröllop och bröllopsplanering är verkligen så upphypat, men man ska inte göra det svårare än det behöver vara. Visst var det spännande att prova brudklänningar, men i slutändan är det som vilket plagg som helst – sitter det bra, ser det bra ut, känner du dig bekväm, är den inom din prisklass? Då är det nog lika rätt för dig, som det var för mig den där dagen i april 2017.

Gillar

Kommentarer