Hur jag bibehåller en vardag under lockdown

Sömnen

Jag sover bra och försöker hålla på mina normala sovrutiner. Går och lägger mig senast 22:30 och kliver upp vid 7. Jag mår som bäst när jag sovit minst 8h, helst lite mer. För att hålla på min dygnsrytm, ser jag fortsatt till att inte dricka koffein på kvällarna och inte använda mobil eller dator en timme innan jag ska sova. Det har aldrig känts rätt att titta på mobilen i sängen i alla fall, så jag har redan som vana (sedan långt tillbaka) att inte göra det.

Frukosten

En redigen frukost gillar jag, och nu har jag inga ursäkter för att inte starta varje dag på bästa satt med en god och näringsrik sådan. Jag har ju i all tid i världen (nästan 😉). Jag gillar musli, yoghurt och banan. Kokta eller scrambled eggs on toast. Och varför inte ett glas juice till det; självklart i ett champagneglas. Jag tror starkt på att en bra frukost, och en bra start på dagen, lägger hela grunden för resten av dagen.

Nyheterna

Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om situationen vi befinner oss i, men en gång om dagen räcker för min del. Allt handlar ju verkligen om Coronaviruset just nu, och det är inga uppmuntrande nyheter som får mig att tänka positivt direkt. För mig är det viktigt att alltid fokusera på det positiva med varje dag, och suga åt sig av bra energi (det är så jag vill leva mitt liv i alla fall), och nyheter och sociala medier ger mig inte alls det jag behöver just nu. Så en gång om dagen räcker det att lyssna på Boris Johnson och vad han har att säga. Det är han som leder oss igenom det här. Inte kvällstidningar och sociala medier.

Jobbet

Att arbeta hemifrån betyder att jag kan arbeta mycket mer flexibelt, men för att bibehålla en någorlunda normal vardag, så håller jag stramt på mina vanliga kontorstider i alla fall. Ca 7:30-16:45, med en timmes lunch mitt på dagen. Jobbet ger mig mycket energi just nu, och jag är glad så länge vi kan fortsätta arbeta "som vanligt", och jag fortfarande får ut en lön i slutet av månaden. Det känns som om jobbet är min storsta purpose in life just nu, och det är okej.

Den dagliga motionen

Vi får gå ut en gång om dagen för att springa eller ta en promenad, och aldrig någonsin har jag njutit så mycket av att röra på mig som nu. Saker man tagit för givet, är inte givet längre, och det har blivit väldigt mysigt att gå ut i solen (vädret på sistone har varit fantastiskt), andas frisk luft och se träden blomma. Våren är här! Eftersom det är väldigt lite folk ute, känner jag mig ännu mer som hemma. Min man påpekade faktiskt att det är som att springa i Surahammar. Knappt några människor ute och ingen trafik.

Inne eller ute på terassen lyfter jag sedan hantlar och gör lite pilatesövningar (gick på pilates för 6 år sedan) varje dag för att hålla igång. Kanske kommer jag ut ur det här som mer vältränad än någonsin.

Telefonen

Jag försöker prata med min familj och mina vänner så mycket jag bara kan just nu. Dels för att inte känna mig ensam och inlåst, och dels för att inte de heller ska känna sig ensamma och inlåsta såklart. Den här månaden blev inte alls som tänkt - jag skulle ju åkt till Sverige och hälsat på på riktigt - men samtidigt finner man sig i den nya situationen ganska snabbt, och jag tycker jag lyckats bra med socialt umgänge via telefonen hittills. Den som jag tycker det är absolut svårast att inte träffa just nu är min svenska vän som bor i närheten av oss. Vi brukar ju ses ofta, och att inte kunna ses fastän vi befinner oss i närheten av varandra är det märkligaste. Så fort solen skiner vill jag bara ta ett glas med henne på en uteservering och fira in våren. Istället får vi ta ett glas via whatsapp eller zoom haha.

Hayu

Känner flera som tittar på väldigt många random filmer och tv-serier nu, men jag har hittat hem till Hayu och Real Housewives of Beverly Hills. Tittar därför på ett par avsnitt om dagen, ibland tre eller fyra. Mentalt kommer jag var en av dem när jag kommer ut ur den här "karantän" 😉 Jag kan inte gå ut på restauranger, shoppa, resa runt i världen eller hänga i Beverly Hills, så jag får titta på andra som gör det helt enkelt. Och finns det något mer underhållande än Real Housewives? Tror inte det, i alla fall inte just nu. Och när jag är klar med alla säsonger av Bev Hills, finns det fortfarande 10 andra Real Housewives att titta på. Typ New York, New Jersey och OC.

Hemmaspa

Jag har passat på att öppna en julklapp jag fick från The Body Shop innehållande en body scrub, body lotion, shower gel etc. Med doft av shea butter. Vet inte om jag gillar doften speciellt mycket (jag är mer för citrusdofter), men man tager vad man haver just nu. I alla fall har jag mitt egna hemmaspa flera gånger i veckan nu. En härlig lång dusch och en facemask är livet just nu. Det jag gillar med att tillbringa mycket tid hemma är att jag dessutom kanske endast sminkar mig en gång i veckan. Min hy mår så bra.

Umgås med min man

Min man (och mina marsvin) är ju hela min fysiska värld just nu, så vår relation har aldrig varit så viktig som den är idag. Vi planerar vår nya vardag tillsammans och spelar spel, lagar mat, springer och motionerar och ser till att hitta på så mycket roligt vi kan tillsammans som det bara går. Tur att man bor ihop med någon man verkligen trivs med i dessa tider, och som inte går en på nerverna alltför mycket 😉

Gillar

Kommentarer