Hotels, Motels…

Att boka hotell i Kalifornien var en utmaning jag inte riktigt var beredd på…

Är så van att gå in på Booking.com och klicka i att jag vill ha ett 4-5 stjärnigt hotell, högre än en 8:a i guest rating, frukost inkluderat, WIFI inkluderat osv, och sedan få fram flera resultat i den prisklass jag är van vid. Not in California. Här verkar det bara finnas 2 & 3 stjärniga motels i min prisklass, eller 4 & 5-stjärniga hotell som kostar över 5000kr per natt. Eftersom vi ska vara borta i 10 nätter, och sova 9 av dessa på hotell (den sista natten har vi ett nattflyg hem), är jag inte riktigt beredd att betala 45000kr(!) för endast hotell…

Jag skulle inte säga att jag är rik. I vissa situationer kanske, och på resande fot i Europa så ja, jag har det bra ställt. Men jag har insett att jag inte kommer komma särskilt långt i LA eller San Francisco utan att spendera en mindre förmögenhet. Jag är en comfortable traveller. Alltså, jag vill bo på fina hotell med en skön hotellsäng, en lyxig dusch, en god frukost… Men allt detta som jag tar för givet hemma och när jag reser inom Europa, kostar verkligen skjortan i USA!

5-stjärnigt hotell i Palma (Gran Melia Victoria) för ca 2500kr per natt. Mindre än halva priset på de flesta 4-stjärniga hotell i LA!

Jag har därför fått vänja mig vid tanken de senaste dagarna, att standarden på de hotell (eller motels) vi kommer att stanna på i Kalifornien inte riktigt kommer hålla mina mått. Jag försöker förbereda mig på det. Men varför finns det inget mellanting för young professionals? Varför ska valet stå mellan superlyxigt och svindyrt, och ett motel utan WIFI i ett osäkert område (vilken byggnad har liksom INTE wifi in this day and age?!). Är det verkligen för att klyftorna i USA är så sjukt stora? Antingen är du rik eller fattig, men det finns inget mellanting?

Jag höjde vår hotellbudget lite, och vi har hittat några finare motels i bra områden som vi troligtvis kommer boka snart. Bland annat ett Best Western i Santa Monica. Jag gillar internationella kedjor när jag ska resa så långt hemifrån; det känns som om man vet att det i alla fall kommer hålla en viss standard då. Några 4-stjärniga hotell med pool blir det nog dock inte på denna resan! Men åh vad jag ser fram emot april!

Gillar