Höstpepp

Åh, vad jag älskar Framgångspodden just nu! Jag har ju en ganska addictive personality (när jag gillar något nytt har jag lätt för att bli beroende av det. Det spelar ingen roll om det är ett spel på mobilen eller marinerade oliver. Jag spelar/äter det så mycket tills jag tröttnar och hittar en ny addiction).

Det senaste i raden av mina beroenden är alltså Framgångspodden. Jag lyssnar på allt ifrån mysiga avsnitt med kändisar jag gillar, typ Vanessa Lindblad och Maria Montazami, till djupa samtal om hjärnforskning, mindfulness, printade organ och VR. I varje avsnitt tycker jag man lär sig något intressant, och det finns alltid något att ta till sig.

Inte konstigt att jag nu för tiden inte kan gå till jobbet utan en podd i lurarna, eller ens laga mat utan det. Tvätta, städa – allt – blir så mycket mer givande om man har en inspirerande podcast att lyssna på samtidigt. Jag har blivit väldigt fokuserad på sistone att bli av med ångest, rädslor och stress, och att lyssna på hur olika personer hanterar/har hanterat sina problem hjälper faktiskt. Jag kanske inbillar mig, men jag har blivit en lugnare person på sistone. Allting ordnar sig ju.

Att komma tillbaka till vardagen efter man varit borta ett tag tycker jag alltid är svårt. Det spelar ingen roll om det endast var 3 dagar. Man påminns om att man befinner sig så långt bort ifrån sin familj och hemstad. Men jag tycker faktiskt det är häftigt att jag inte passar in i hemstaden längre. Det kunde ge mig ångest ibland, att känna sig utanför precis överallt, men nu är det bara häftigt när jag tänker på alla erfarenheter jag har, och att jag besökt och jobbat på platser många andra bara kan drömma om. Allt det här jag har nu var verkligen min stora dröm en gång i tiden, och jag är så tacksam för allt. Men det svåraste är ju att inte bara kunna åka hem till mamma och pappa när man känner för det på en fika. Liksom träffas ett par timmar. Det positiva är ju att när vi väl ses har vi alltid det så kul och trevligt. När var senaste gången jag faktiskt bråkade med mina föräldrar eller min bror eller min mormor? Jag var definitivt under 18, så mer än 10 år sedan.

​Det jag ville säga var att Framgångspodden har hjälpt mig igenom matlagning, städning och promenader till och från jobbet dessa dagar. Det börjar bli så mörkt nu, och alla timmar med dagsljus spenderas verkligen på jobbet… Jag älskar att lyssna på andras stories, liv och resor. Hur framtiden kommer bli och hur man kan få ut det mesta av livet. Det hjälper mig att inse vart jag är, vart jag vill gå, vilka människor jag vill umgås med och hur jag vill må. Framgångspodden är verkligen peppen man behöver just nu!

Gillar