Höstgarderoben

Varje höst känns det som om jag går igenom samma sak. Så fort det är dags att packa undan alla söta shorts och playsuits, suckar jag och kommer inte alls ihåg hur man klär sig på hösten. Varje år. Jag letar efter inspiration i min garderob men hittar ingen. Är bara grymt oförberedd och oinspirerad. Och inga kläder tycks matcha.

Det är först nu, två månader in, som jag älskar min höstgarderob, och har hittat min stil igen. Det är faktiskt inte s�� svårt. Actually; hösten är nog den lättaste årstiden att klä sig för.

Jag gick igenom min garderob för några veckor sedan och investerade sedan i några tidlösa plagg, som jag tror kommer funka varje höst i många, många år till. Och det är dessa:

Den vita skjortan

Så bekväm, stilren och passar både till jobbet och till vardags. Till kostymbyxor, till jeans. Till klackar, till trainers. Till allt. Man tröttnar aldrig på en vit skjorta.

Den mysiga stickade tröjan

Jag har numera flera mysiga stickade tröjor i min garderob som jag älskar. Svarta, gråa, och den senaste är en stickad tröja i colourblock. Finns det något battre än att mysa i en stor, stickad tröja, när det är lite kallare ute?!

Svarta boots

Dessa boots från Michael Kors står högt på min lista över wanties just nu. Jag har ett par liknande hemma från Deichmann, som jag använder till jobbet varje dag. Perfekt på hösten eftersom de är (relativt) vattentåliga och dessutom så enkla, snygga och väldigt bekväma att gå i.

Paraply!

Det här med regntåliga jackor är inte riktigt min grej… Mitt paraply får istället hänga med överallt, så jag kan bära min snygga crèmefärgade kappa vilken dag som helst. Har det bästa paraplyet någonsin som jag köpte i New York.

De perfekta kostymbyxorna

Det blir så mycket roligare att gå till jobbet om man har ett par fina kostymbyxor som man verkligen trivs i. Om det är något jag lärt mig det här året, är det att jag verkligen inte trivs i jeans, utan bär hellre kostymbyxor / tie waist byxor hemma med!

Baslinnen och Tshirts som är snygga till allt

Åh, vad jag älskar vita och svarta linnen och Tshirts just nu. På hösten måste man ju börja klä sig i lager, och jag älskar att ha ett vitt eller svart linne under vad som helst. Helst vill jag att de ska vara korta, och nedstoppade i byxorna.

De söta blusarna

Jag älskar långärmade blusar, och har svårt att se att jag kommer tröttna på det plagget. Hösten är den perfekta tidpunkten att ta fram alla dessa, och bära de tillsammans med fina byxor och ett par boots. Stilrent, snyggt, hållbart. Även kortärmade blusar kan bäras under en fin kavaj.

Nästa år vill jag att jag kommer ihåg det här inlägget och läser det i slutet av sommaren. Innan jag tycker kläder på hösten är pointless och inte vet hur jag ska klä mig. Den perfekta höstgarderoben för 2020 finns redan i min garderob, och den består av en härlig blanding av svart, vitt, grått och rosa. Blusar, skjortor, kostymbyxor, stickade tröjor, boots och en crèmefärgad kappa.

Gillar

Kommentarer