Hon har lämnat mig

Åh vad livet plötsligt känns tomt. Min älskade, bästa, finaste London-vän har lämnat mig och flyttat till Sverige tillsammans med sin pojkvän. Jag är så glad för deras skull och detta nya, spännande kapitel i deras liv. Jag vet att det inte betyder slutet för vår vänskap - tvärtom, så ser jag jättemycket fram emot att få hälsa på dem i Stockholm (ofta!!), men på ett själviskt plan suger det. Vi har bott så nära i 5 1/2 år. Hon har alltid funnits där, och nu finns hon inte där längre.

Vi träffades på en vänskapsdejt sommaren 2015 i Wimbledon, och klickade direkt. Min man jobbade i Leeds i 6 veckor, och jag kände mig ensam i London. Så under den tiden dejtade jag rätt många vänner, men klickade inte lika bra med någon annan. Vi började dricka vitt min med citronklyftor, spela minigolf och gå ut på proseccoluncher. Under dessa 5 1/2 har vi utforskat London tillsammans. Men vi har också bara varit hemma oss varandra och hängt, vilket jag som svensk saknar något otroligt med Sverige. Här hänger man inte i folks hem. Det anses bara konstigt, inte mysigt. Jag kommer alltså sakna att bara åka hem till henne i Kingston, äta ostbågar och titta på Wahlgrens Värld.

Hennes engelska pojkvän är också supertrevlig, och går så bra ihop med min man. Det är inte bara hon och jag som umgåtts mycket under dessa år, utan vi har även umgåtts väldigt mycket alla tillsammans. Det är också något jag kommer sakna något extremt. De har i alla fall lovat att komma hit till oss vid (förhoppningsvis) nästa firework night, vilket äger rum den 5 november varje år. Den blev ju inställd i år pga corona. Annars har vi som tradition att alltid gå på den tillsammans (bild nedan).

Jag hoppas att det kan bli en ny vana att besöka dem i Stockholm varje gång jag befinner mig i Sverige. Att vi fortsätter hålla vår fina kontakt, fastän vi inte bor i samma land längre. När lockdown är över får jag väl investigate om det finns någon annan svensk här i närheten som vill bruncha, fika och bara hänga i min lägenhet och äta ostbågar haha. Men åh, livet kommer inte bli detsamma utan dessa två här, bara en kort bilresa bort.

Gillar

Kommentarer