Hemmahelg

Fick en välbehövlig helg till att städa ut julen på riktigt, äta rester och sova ut. I lördags lämnade jag inte sängen förrän klockan 11 på morgonen, och jag vet inte när det skedde senast. Ibland behöver man en semester efter semestern.

Jag städade ur lådor och gjorde en stor "vårstädning", fast i januari. Sorterade kläder som ska skänkas till välgörenhet, och försökte hitta plats åt allt vin och choklad vi fått under julen. Det jag blev mest nöjd med var nog min organisering av barskåpet. Blir man sugen på öl finns det en hylla för ölglas och ölunderlägg. Blir man sugen på vin finns det en hylla med vinglas och vinkork, och ja, ni fattar. Fintallrikarna jag fick i julklapp lyckades även få en helt egen hylla därinne. Åh, vad bra jag mår när allt är så perfekt organiserat och städat.

När jag var klar med städningen var det bara en sak som fortfarande irriterade mig - soffbordet. Vi har haft det svarta lilla IKEA-bordet nu som soffbord i all evighet (vi fick det av de som bodde i vår FÖRRA lägenhet innan vi flyttade in 2015). Det är små hack i det. Det är väl använt. Men vi har samtidigt inte hittat något annat alternativ. Tills nu! Vi åkte till Purley Way och gick runt bland möbelaffärerna då vi plötsligt föll för dessa gråa, runda soffbord. De kom som ett par, och skulle passa jättebra i vårt vardagsrum. Dessutom var det januarirea, så vi fick bara lov att slå till där och då. Äntligen. Det är 3 veckors leveranstid på dessa bord, men det känns riktigt bra att vi äntligen köpt ett - eller rättare sagt två! - riktiga soffbord.

På kvällarna kämpar vi oss fortfarande igenom ostbrickan vi serverade på nyår. Det är mysigt att fortfarande ha så mycket rester kvar från jul och nyår. Vill egentligen inte alls släppa de magiska veckorna jag haft. Vill egentligen inte alls återgå till vardag, jobb och att hela tiden kämpa emot sin naturliga bodyclock. Så tufft att gå upp innan kl 7 i mörkret, för att hasa sig iväg till ett kontor... Men vi fick i alla fall den mysiga helgen hemma först som vi båda behövde.

Något annat som gör mig lycklig just nu, är den nya säsongen av How To Get Away With Murder. Älskar den tv-serien. Älskar Michaela Pratt. Aja Naomi King (skådespelaren) är min queen, och det bästa med januari kanske är just alla bra serier på Netflix och att bara sitta hemma, i sitt välstädade hem, under en filt med en varm kopp te.

Gillar