Hemmagjord Calzone

För några dagar sedan provade jag på att laga en ny maträtt; nämligen hemmagjord calzone.

Tanken var att jag skulle göra en pizzadeg och sedan använda mig av tomatsås, cheddarost, mozzarella och champinjoner som fyllning. Men min man förstörde det genom att komma hem med Salami Milano - min favoritsalami! Så det blev lite salami i fyllningen också, samt lite rödlök. Det jag gillar med att göra pizza, och i det här fallet, calzone, är att man kan använda sig av precis vilka ingredienser som helst. Planera fyllningen efter vad du tycker om, eller använd rester som finns kvar i kylskåpet.

Hade ganska många ingredienser i till slut, så det blev lite mycket fyllning. Min första calzone kanske därför inte blev den finaste man sett, men den smakade riktigt bra, och det är ju huvudsaken. 😁

Till vår middag, drack vi ett glas rödvin. Pizza och rödvin går ju så bra ihop. Det här vinet som hette 19 Crimes, var sammetslent och väldigt lättdrucket. Seriöst, jag har alltid druckit ett rödvin som varit så lent förut! Min man köpte vinet enbart för att han tyckte flaskan såg häftig ut😉 Men det var alltså more to it än bara utseendet på flaskan.

Rekommenderar verkligen att både prova det här vinet och baka sin egna calzone! Det blev riktigt lyckat.

Gillar