Hemma

Årets längsta dagar är häär, och det märks faktiskt även här i England. Det blir inte mörkt fö​rrän efter 22:30 i alla fall, och det är såå härligt. Jag njuter verkligen av den här årstiden, fastän vädret inte varit speciellt bra på sistone.

Men sommaren har bara börjat and the best is yet to come. Det är ju egentligen ganska skönt att jobba när det regnar. Då känns det inte som om man går miste om lika mycket.

I alla fall så älskar jag att vara hemma. Jag älskar vår lägenhet. Den känns så klar nu nar vi fått färdigt köket, och jag vill bara vara hemma och mysa, och njuta av att jag aldrig behöver tända några lampor. Livet i ljuset på sommaren alltså <3

Jag har haft marsvinen i flera veckor (tror fyra veckor faktiskt), och dessa små liv gör lägenheten bara ännu mer till ett mysigt hem. Mitt hem. De ska åka ifrån mig i ett par veckor igen 😓 men sedan är de mina för alltid. Jag längtar efter den dagen. Är säker på att de också gör det 😉

Det första jag gör när jag kommer hem om dagarna är att släppa ut Bailey & Bobbo, sätta mig på golvet, leka med dem och bara titta på dem när de springer runt och studsar runt av lycka. De älskar att vara ute på golvet. Finns inget bättre sätt att varva ner efter jobbet i alla fall.

Som varje torsdag ser jag fram emot helgen nu. Jag kan verkligen inte hålla med folk som säger att måndagar är den värsta dagen på veckan. Måndagar går alltid så fort, jag känner mig pigg, utvilad och redo att ta mig an veckan. Torsdagar däremot… Jag vill bara sova. Jag vaknar aldrig.

Ni som föredrar torsdagar, vad gör ni egentligen på torsdagar för att hålla er vid liv (vakna)?

I alla fall, så ville jag visa ett bildregn på vårt hem. Bilder från alla rum i vårt hus, nu när vi känner oss riktigt klara med renoveringen. Jag saknar bara en tavla i hallen bredvid spegeln, men har inte hittat ett motiv jag tyckt om än, eller som passar just där. Jag har samtidigt inte bråttom.

För skojs skull tittade jag på vad nästa steg hade varit för oss, om vi skulle flytta till något större. Med betoning på “skojs skull”, för jag vill verkligen inte flytta – på länge. Helst skulle jag vilja ha kvar den här lägenheten på två plan + uteterass i all evighet (bara hyra ut om vi behöver något större). Älskar den så mycket.

Nästa steg skulle nog vara ett hus med tre sovrum + minst två badrum. Suckade när jag tittade igenom husen som var till salu just igår. De flesta runt 5 miljoner är så små, och så typiskt engelska.

Sedan hittade jag ett hus som passade mig. Oss. Öppen planlösning, tre sovrum, master suite (med eget badrum), ett till badrum på övervåningen, en toalett på nedervåningen OCH ett UTILITY ROOM. Alltså ett eget tvätt/torkrum intill köket. Vet ni hur ovanligt det är här?!

Priset för denna pärla: £700,000 och belägen i Leatherhead. Det får bli mitt nästa mål. Att ha råd med ett 8 miljoners hus på något sett. Och det samtidigt som jag har kvar vår nuvarande lägenhet 😂

Efter att ha bott i studentrum och studenthus på universitetet, hos mina svärföräldrar, och sedan hyrt en lägenhet där vi knappt fick sätta upp en tavla på väggen, är det verkligen en enorm frihet att bo här. Att kalla den här lägenheten för vårt hem. Vi har kunnat göra den precis så personlig som vi själv velat, och det har varit så kul att tapetsera, måla väggar och dörrar, hacka bort kakel och inhandla nya möbler.

Ju längre tid jag bor med min man, desto kärare blir jag i honom dessutom. Bara tanken på att vi äger det här fina hemmet tillsammans (+ har två marsvinsbebisar ihop)… Jag blir helt varm i kroppen av lycka och kärlek.

Nu vill jag ha SOL till helgen tack, så jag kan sitta ute på terassen och sola.

... Med ett glas bubbel, såklart 😉

Gillar

Kommentarer