Helgens mat

Min mans födelsedagshelg har varit riktigt trevlig. I fredags lagade jag den här goda rib-eye steken till oss med strips och pepparkornssås, och vi delade på en flaska rödvin som jag hade köpt åt honom i present.
Igår tittade vi på FA Cup finalen hemma hos min mans familj/mina svärföräldrar (Chelsea vann, vilket jag såklart var glad för!!), och senare på kvällen åkte vi till en kinarestaurang som heter The Emperor, för att njuta av min mans födelsedagsmiddag. Har varit där en gång förut med några vänner, och det var minst lika bra den här gången. The Emperor serverar alltså kinamatsbuffé, men istället för att gå upp och ta maten själv, beställer du de rätter och appertizers som du vill ha till bordet. Och du får beställa huuur mycket du vill för endast £23 per person. Riktigt bra när man är riktigt hungrig och sugen på kinamat haha!
Har inga bilder från kvällen. Istället har jag matbilder från mammas och pappas kväll ute! I årspresent fick mamma och pappa ett presentkort av mig och min bror på Limone i Västerås. Igår bestämde de sig för att utnyttja det efter de sett på fotbollen tillsammans med alla Chelseafans på Allstar (åh, känns som det var evigheter sedan jag själv gick runt på stan eller umgicks med folk på hemmaplan!). Mamma åt en risotto som såg helt fantastiskt god ut. Pappa mumsade på deras fäskpasta med vitlöksbröd.
Till lunch idag värmde jag en baguette i ugnen, och gjorde min egna "subway". Det är sjukt hur gott det kan vara med bara en "smörgås", om man bara har rätt ingredienser till. Jag valde att ha ost, grillad kyckling, oliver och gurka på min baguette idag! Ikväll ska jag laga färskpasta igen. Den här gången blir det ravioli. Vi kan verkligen inte få nog av färskpasta just nu.

Gillar