Helgens mat

Jag skrev för någon vecka sedan att jag inte riktigt visste vad jag ville få ut av maj månad, och så har väl varje månad sett ut det här året egentligen. Det går inte att planera så mycket, och jag vill helst inte det heller, för jag orkar inte bli mer besviken utav inställda planer. När jag kan träffa familjen i Sverige igen, blir hela tiden uppskjutet, och bara det är väldigt jobbigt.

Så jag fortsätter att ta dagarna lite som de kommer, och försöker njuta av den platsen jag är på i livet just idag. Den här helgen har det handlat mycket om god mat.

På mitt kontor pratades det mycket om den nya thairestaurangen som öppnat previs bredvid kontoret, så jag övertalade min man att beställa takeaway därifrån i fredags kväll. Mina kollegor hade inte fel - det var väldigt gott! Restaurangen hette Siam Signature, och precis som namnet avslöjar, så smakade det väldigt autentiskt. Jag beställde deras kyckling i oyster sauce med nudlar, samt räktoast på sidan av. Ser fram emot att prova mer av deras meny inom en snar framtid. De har till och med en lunchmenu på vardagarna, så det kommer bli farligt de dagar jag jobbar från kontoret...

Lördags och söndagslunchen bestod av vår favoritplockmat - nybakat bröd, cruditées med hummus och aioli-dipp, spansk tortilla, empenadas, oliver och pastasallad. Jag kan sitta och plocka med maten (som det ju är menat med plockmat) i flera timmar. För hur mätt man än är, kan man fortfarande äta en till gurkstav med hummus, eller ett par oliver till.

På lördagseftermiddagen begav vi oss till en pub (Rose & Crown) för att titta på fotboll och äta pubmat. Vi alla tre åt hamburgare dagen till ära, och jag valde deras classic cheese burger med svamp, strips och en god sallad till. Jag gillade hamburgaren, men förutom den vanliga hamburgerosten, medföljde det även en väldigt stark cheddarost som de blandat med svampen. Den var lite för stark för min smak, och jag skulle nog välja en annan hamburgare nästa gång. Jag tycker i alla fall fortfarande att det är ett sådant privilegie att kunna gå till puben och bli serverad mat som någon annan har lagat, och som inte är takeaway.

Gillar

Kommentarer