Helgen hemma

Det har varit en mysig helg, fastän jag inte lämnat tomtgränsen. Mitt senaste PCR-test kom även det tillbaka negativt (ingen förvåning där alls - jag känner mig inte sjuk, och var aldrig nära någon på varken flyg eller flygplats förra måndagen).

Så i lördags kväll kom svärfamiljen över på middag. Riktigt trevligt att få duka bordet, tända lite ljus och göra det lite speciellt.

Min man fick en gåva från Rick Stein med ostar, chutney, korvar, oliver, kex och leverpastej, som vi mumsade på till förrätt.

Sedan lagade min man en fish curry som han provade på att göra förra månaden, och som blev såå god. Det är basa-fisk med ris, i en currysås gjord på hur många ingredienser som helst (man till och med blendar lök och vitlök i en blender för att få till en mjuk, såsig konsistens). Till det serverades strimlad paprika och naan-bröd. Perfekt att doppa i såsen.

Det blev en väldigt lyckad middag, och jag känner mig så bortskämd som knappt lagat min egna mat på flera veckor nu. Min man är ju som sagt en GUD i köket, så han får gärna fortsätta skämma bort mig 😉

Till middagen öppnade vi ett vitt vin från Polgoon Vineyards, som vi köpte på vinprovningen i Cornwall förra året. Fint värre!

Sedan spelade vi Ticket to Ride: London. Ett väldigt roligt spel, men det är svårt att få höga poäng. Jag lyckades att i alla fall vinna den andra ronden.

En väldigt trevlig lördagskväll!

På söndagen var vädret så pass bra att jag kunde hänga ut tvätten och dricka en cola under molnen. Vi åt även lunch utomhus.

Sedan var det dags att klä sig i vitt, för på kvällen spelade England EM-final mot Italien. Jag var beredd på att se matchen hemma i min ensamhet, men då kom våra vänner över till oss istället och överraskade mig. Ååh.

Så jag fick duka mitt älskade bord igen; den här gången med en massa glas.

Det var så trevligt, och det var en riktigt spännande match. Men tyvärr förlorade ju England på straffar.

Nu åskar det rejält ute och jag ska beta av den sista timmen av jobb för denna måndag.

Gillar