Helg nummer 2 i den nya världen

Här i England måste vi stanna hemma och vara inne så mycket som möjligt, så vi har följt det rådet och endast varit ute på promenader eller för att handla. Det senare har visat sig blivit väldigt svårt pga folk som hamstrar mat i butikerna. Vi åkte till vår vanliga mataffär i lördags kl 9 på morgonen; en tid då det brukar vara relativt lugnt där. När vi kom fram till parkeringen såg vi ca 100 pers som köade för att ens komma in i butiken. Behöver jag ens nämna att jag vände direkt? Jag hoppas situationen blir bättre. Största ångesten just nu är verkligen över mat och var vi ska få tag på det vi behöver för att kunna fortsätta leva en någorlunda "normal" vardag.

Efter att jag fått tag i det sista paketet sågspån i djuraffären (mer ångest över att alla kanske inte har tillräckligt med nödvändigheter till sina djur), åkte vi till Mcdonald's drive thru för lite välförtjänt frukost. Det var gott med en spontan Egg McMuffin! Dessutom fick vi veta, några timmar senare, att McDonald's stänger igen idag, måndag. Så det kommer bli ett tag tills nästa gång.

Annars har vi som sagt tagit ett par promenader i parken tillsammans. Vädret har varit härligt, och vi passade på medan parkerna fortfarande är öppna. Det ryktas om att även de kan komma att stänga här mycket snart. Jag fick en beige chihuahua efter mig, som matchade min kappa och det gjorde min dag. Det kändes bara sååå rätt haha. Någon vacker dag ska jag skaffa en liten hund.

Jag fick den här bilden skickad till mig från min mamma, samt ett intyg om att hennes begäran om att ändra efternamn nu gått igenom. Jag glömmer bort att mina föräldrar är gifta. De gifte sig ju i november efter hela 31 år tillsammans 😊 Jag trodde den dagen aldrig skulle komma, men så häftigt att de gjorde det. Det är underbart att ha föräldrar som fortfarande är så kära och har en sådan fantastisk relation även efter 31 år tillsammans. Vilka förebilder!

Min höjdpunkt på helgen (förutom den söta lilla chihuahua-vovven i parken då) var att videosamtala med mina föräldrar. Jag skulle ju varit där just nu, men det här fick bli the next best thing.

Nu fortsätter "vardagen" här med att jobba hemifrån och försöka vänta på att allt annat blows over. Alla pubar, restauranger, gym osv har stängt så det finns ingenting att göra förutom att jobba, hitta på saker hemma, försöka handla mat och nödvändigheter, prata med nära och kära på telefon och gå långa promenader. Livet ser inte som jag hade hoppats just nu, men jag är fortfarande fast besluten av att göra något bra av även den här situationen. Se det positiva med att få vara hemma, vila upp sig och göra saker man annars inte skulle.

Gillar