Hej lockdown

Idag börjar lockdown 2.0 här i England. Är så glad att vi hade semester förra veckan, och lyckades hitta på lite saker som numera inte är tillåtna. Till exempel restaurangbesök, bowling, träffa vänner och besöka andra städer. Min mormor och morfar hade alltid en skylt i hallen där det stod "Gör det idag. Imorgon kan det vara förbjudet." Jag skrattade åt det när jag var liten, men idag är det ju så sant.

Jag har nyss varit ute på min lunchpromenad. Jag tänkte skriva ett inlägg om vilka rutiner jag tycker är viktiga just nu/hur jag klarar mig igenom ännu en lockdown lite senare, och där kommer jag definitivt ta upp lunchpromenaden. Dagen är riktigt kort nu i november, så att komma ut mitt på dagen för att tanka dagsljus är så viktigt.

Ute finns ingen. Jo, ibland träffar man en annan ensam person som är ute och går (säkert på sin lunchpromenad) eller ett pensionärspar med en hund, en löpare eller en mamma med barnvagn. Jag hade tur att solen sken på mig idag igen. Man kanske inte behöver solglasögon i november, men de gör mig glad, så jag fortsätter att använda dem en stund till.

Jag är inte sjuk, bara osminkad och nästan 30 år gammal. 🥲 Tycker det är skönt att inte behöva sminka sig i veckodagarna längre. Gör det bara när jag absolut känner för det, och idag gjorde jag verkligen inte det. Min webbkamera på jobbdatorn har dessutom världens bästa ljus/naturligt filter, så när jag har möten ser jag så fin ut ändå haha. Mobilkameran är inte alls lika smickrande.

Det blev en promenad förbi vår gamla lägenhet idag. Här i en lägenhet på bottenvåningen bodde vi i 2 år (2015-2017). Min och min mans första lägenhet tillsammans 🧡 Den var mysig, men jag saknar den inte alls lika mycket som jag trodde jag skulle göra när vi flyttade. Alla fönster var på norrsidan, den var kall och endast 45 kvadratmeter stor. Älskade dock den öppna planlösningen. Åh, vi har fina stunder därifrån, men jag älskar vårt nuvarande hem mer.

Gillar

Kommentarer