Hay bale

Marsvinen fyllde år för ett par veckor sedan, och igår köpte jag en försenad födelsedagspresent till de båda. En present som blev mycket uppskattad. De är så roliga att handla leksaker och godsaker åt, för de tycker ju allt är så himla roligt och spännande.

Deras present blev en medium hay bale - alltså en höbal - som på utsidan är packeterad till en hård låda av hö, och som inuti sedan är fylld med mjukare, lösa strån som de kan dra ut. Just at dra ut stråna ur "förpackningen" visade sig bli en jätterolig uppgift. Och att bita lite på kanterna.

Jag tänkte först att den här balen skulle få stå i deras bur permanent, tills de ätit upp den. Men den var så populär att den blev mindre och mindre med en rasande fart... Dessutom försökte Bailey ta sig ingenom den (det är hjärtformade hål på alla sidor) och fastnade (han vet inte själv hur stor han är, stackarn. Så klumpig). Så jgg tyckte det var bäst att de får äta utav den, och leka med den, endast när jag är hemma, under uppsikt.

Älskar att besöka djuraffären och göra mina bebisar riktigt glada. Och hur trevligt är det inte att gå in där och träffa de RIKTIGA bebisarna?! Igår hade de marsvinsbebisar där inne som var superpluttiga. Helt sjukt att mina stora "hundar" har varit i samma lilla storlek en gång i tiden. Och nu är de hela 2 år och fullvuxna. Tiden gick fort.

Gillar

Kommentarer