Havregryn

Jag har bestämt mig för att jag ska ändra lite på mina matvanor. Det ska bli enklare att leva ett nyttigare liv, och jag tror seriöst att de fysiska problem jag ibland upplever med min kropp till en viss del kan botas genom rätt kost.

Fastän jag inte är ett stort fan av sötsaker, så finns det massvis med produkter där ute som innehåller gömt socker, som man vanligtvis kanske inte tänker på att man får i sig. Men nu ska jag verkligen dra ner på den äckliga sockerhalten, och jag har redan börjat med att byta ut vissa produkter. Havregrynsgröten som jag brukade köpa på påse är tex long gone. Visst var den god eftersom den var smaksatt och innehöll äkta frukt och bär, men den var samtidigt mer sockrad än vad jag nu anser är okej.

Det är så mycket bättre att göra egen havregrynsgröt på endast havregryn. Jag trodde alltid att det tog en sådan tid (de är ju så alla dessa färdiga påsar med gröt marknadsfors – endast 2min i micron), men det gör verkligen inte det! Det är bara att blanda grynen med 1dl vatten och en 1dl mjölk (man kan välja 2dl vatten eller 2dl mjölk beroende på hur tjock man vill ha gröten, men själv tycker jag en blandning av mjölk och vatten är bäst), och sedan värmer man det bara i micron i 2min.

Jag smaksätter inte gröten med varken salt eller socker utan adderar bara frukt. Den här gången blev det en banan. Hur gott är det liksom inte med varm banan?! För mig behövs det inget mer. Inget socker, inget salt, bara havregryn, vatten, mjölk och frukt. Den perfekta starten på en hälsosam dag, och för en hälsosammare framtid.

Gillar