Hässlö flygplats läggs ner

Idag möttes jag av nyheten att Västerås Flygplats ska läggas ner. Debatten om att lägga ner flygplatsen har pågått i många, många år, och tyvärr har Socialdemokraterna äntligen fått sin vilja igenom. Hässlö kommer stängas ner, troligtvis om ett år. Jag får se till att ta vara på möjligheten att den fortfarande finns kvar så mycket det bara går tills dess! Ska faktiskt flyga dit redan nästa vecka. Mina framtida resor inom den närmsta månaden känns väldigt osäkra just nu pga Coronaviruset, men jag ser fram emot dem, så jag hoppas verkligen de blir av. Och att jag inte blir fast någonstans pga lockdowns.

Min pappa byggde den nuvarande flygplatsens terminal år 2001, och sedan dess har han använt den flitigt för att flyga till och från England på sina fotbollsresor. Jag kommer ihåg hur jag alltid älskade att åka dit när jag var liten för att möta upp pappa efter en utav hans resor. Vi fikade på flygplatsens restaurang, och jag och min bror stod sedan vid fönstret vid utsiktsplatsen, och ivrigt väntade på att planet skulle landa. Det var väl också där någonstans mitt eget reseintresse väcktes. Jag ville också vara gammal nog för att åka ut och resa. London verkade speciellt spännande. Sjukt att jag nästan 20 år senare bor just i London.

Jag vet inte hur många gånger jag flygit till och från Västerås flygplats, så det känns lite som en era som går i graven. På ett sätt betyder ju det att jag kan sluta åka till Stansteds flygplats (den ligger ju faktiskt 8 mil från mitt hem i södra London), men att landa i Västerås där det tar två minuter att ta sig från planet, genom passkontrollen och ut, kommer jag sakna. Den där känslan av att - verkligen - landa på hemmaplan. Det är nästan som att flyga privatplan 😉

Pappa har byggt flygplatsen, vi känner ju de som jobbar där, och när jag åker till Sverige är jag fortfarande 19 år i mitt huvud, så jag vill ju att saker och ting ska vara som de alltid varit. Jag vet inte varför, men jag känner mig alltid så besviken när jag kommer "hem" till Sverige och saker har förändrats. Det blir så påtagligt att jag inte är en del av förändringen. Jag har väl alltid varit ganska konservativ och anti-förändringar som inte sker på mina egna villkor. Det är bara den personen jag är, och jag skyller på mitt stjärntecken igen 😉 Jag har ett hårt skål, men är mjuk inuti. Och jag gillar trygga, pålitliga omgivningar.

Resetidsmässigt kommer jag inte påverkas av nedläggningen av Hässlö flygplats, just för att Stansted ligger så långt bort från mig där jag bor. Men jag kommer som sagt sakna den lilla flygplatsen, som alltid känts som hemma för mig.

Gillar

Kommentarer