Hamnat i podcastträsket

Min morgonpromenad till jobbet varje dag har blivit en ny, roligare upplevelse efter att jag laddat ner acastappen på mobilen och börjat lyssna på diverse podcasts. Jag är ju som sagt ingen morgonmänniska, och speciellt på vintern är promenaden till jobbet ganska tråkig, mörk och kall. Nu har den blivit roligare.

Det är inte bara promenaden till jobbet som blivit roligare, snabbare och nu känns mer meningsfull, utan även vissa tråkiga chores hemma. När jag hänger eller viker tvätt lyssnar jag nu på en podcast. När jag lagar mat i veckodagarna lyssnar jag på en podcast. Det tråkiga i livet har blivit lite roligare helt enkelt, tack vare dessa underhållande (och lärorika) podcasts.

Vad lyssnar jag på då? Jo, jag har några favoriter:

Efter en noggrann övervägning har jag kommit fram till att min absoluta favoritpodcast är Livet På Läktaren med Maja Nilsson Lindelöf & Sanna Dahlström. Jag vet inte om det är för att Majas dialekt gör mig lugn (jag är ju också från Västerås), eller för att hon bara verkar vara världens roligaste, härligaste människa. Dessutom kan jag relatera till så mycket som är konstigt med England, som de tar upp i podden, men som man blir helt blind för efter att man bott här ett tag.

På en värdig andraplats kommer Nu Börjar Livet med Rebecca Stella & Vanessa Lindblad. Blir alltid så motiverad av den podden, samtidigt som både Stellz och Vanz också alltid får mig att skratta. Jag gillar dessutom att de är några år äldre än mig själv, eftersom det kan vara väldigt inspirerande att lyssna på några som har lite fler år på nacken, men ändå känns väldigt relatable. De är storasystrarna jag aldrig hade.

På trejdeplats kommer Alice & Bianca – Har Du Sagt A Får Du Säga B. Jag tycker Bianca Ingrosso verkar vara en helskön, intressant människa, som alltid är underhållande (även när hon inte försöker vara det). Jag läste hennes blogg i flera år, och tittar fortfarande på Wahlgrens Värld, så det var bara naturligt att börja lyssna på hennes podcast med. Det är en liten “yngre” podd som kanske riktar sig till lite yngre lyssnare, men samtidigt tar de upp ganska intressanta ämnen som gor att man vill hö​ra mer. Alice känns inte heller lika ung som hon egentligen är. Gilllar hennes intelligens och mogna resonemang i de flesta situationer.

På fjärdeplatsen hittar vi Där Livet Händer med Kenza & Dani. Den är nystartad, så jag har inte hunnit bilda mig en riktig uppfattning än, men jag tror den kommer växa hos mig, och säkert klätta upp på​ listan över mina favoritpoddar. Jag tycker Kenza också verkar vara en himla skön och jordnära människa, som man bara vill krama om och hoppas att det alltid går bra för. Alltså, Maja Nilsson Lindelöf och Kenza Zouiten Subosic – bli mina bästa vänner?! Jag behöver verkligen fler personer runt omkring mig som är ambitiosa, fast jordnära, ärliga och roliga.

På femteplats kommer sedan TED talks, eftersom det inte är någon podd jag direkt följer, utan jag lyssnar på några talks då och då. Jag sållar såklart ut de som jag anser intressanta. Gillar de som handlar om vetenskap, rymden, medicin, ekonomi, psykologi etc.

Gillar