Halloumistroganoff

Vem kan glömma korvstroganoffen i skolan... Inte jag i alla fall; jag HATADE den. Har ju aldrig riktigt tyckt om korv, och slutade äta det helt när jag fyllde 12 år och var "vuxen" enligt mig själv 😉Kände att jag inte längre behövde lyssna på de vuxna då, som alltid skulle försöka tvinga i mig korv fastän det var det värsta jag visste.

Jag minns hur jag bara åt korvstroganoffssåsen och ris i skolan. Och sedan åt mig mätt på knäckebröd. Samtidigt som jag hatade korv, gillade jag faktiskt alltid korvstroganoffssåsen. Den var faktiskt god, och jag kan fortfarande bli besviken på att det alltid ska serveras så goda såser till just korv. Typ korvstroganoffsås och senapssås. Men NU har jag hittat en lösning som passar mig:

Halloumistroganoff!!

Jag valde att göra en traditionsenlig, svensk korvstroganoff (eftersom jag gillar såsen) - fast med halloumi som huvudingrediens istället för korv. Såsen blev så sjukt god, och precis så där rosa som jag minns den från skoltiden. Den bestod alltså av creme fraiche, tomatpure, lite soya och kryddor..

Jag var också noga med att inte snåla med halloumin. Jag tycker det är viktigt när man lagar vegetarisk mat, att man inte ska känna att det är någonting som saknas (alltså köttet). Och det gjorde man verkligen inte med min halloumistroganoff, som innehöll både rikligt med halloumi, små hela champinjoner, kokta morötter samt broccoli.

Resultatet blev riktigt lyckat. Jag är en stor halloumiälskare, och tänker definitivt laga den här maträtten flera gånger. Min "hemliga" ingrediens var ingefära, och såsen blev om möjligt ännu godare men en liten ingefärskick!

Gillar