Hallen

Vi bor i ett viktorianskt hus som byggdes tidigt 1900-tal, fast vår lägenhet är sedan en uttbyggnad på baksidan som byggdes 2001. Vi har endast en gränsande granne, vars lägenhet gränsar till vår hall på övervåningen, och vår ena vardagsrumsvägg på nedervåningen. Problemet är att eftersom vi bor i en utbyggnad, så är alla fyra externa väggar i vår lägenhet, ytterväggar. Stenväggar. Det borde inte vara något problem egentligen; vill man sätta upp något tyngre på väggarna så får man helt enkelt borra och skruva. Men England är ett U-land (enligt min pappa, och jag kan ju till viss del hålla med här), så när de byggt utbyggnaden har de satt dit gipsskivor utanpå den gamla ytterväggen, alltså stenväggen.

Vår hall är inte klar än, och anledningen varför är den komplicerade hallväggen som består av 3cm gipsskiva följt av hård sten. Ge mig en gipsvägg och jag vet hur jag ska fästa en hylla. Ge mig en stenvägg och jag vet hur jag ska fästa en hylla. Mixa det två och allt blir mycket svårare. Så vi är inte klara med hallen än eftersom vi behöver experthjälp med att få upp de stora, tunga speglarna på väggen. Vill helst inte “prova mig fram” och förstöra grannens vägg haha. Min pappa ska hjälpa oss, men det dröjer som sagt ett litet tag till innan han kommer hit. Men ingången till vå​r lägenhet är i alla fall helt klar!

Vi har fått upp en svart hatthylla med krokar på väggen, som matchar vår skoyhylla (bägge inköpta på IKEA). Dörrmattan ligger framme och i hallfönstret har jag min light box som jag fick i julklapp tillsammans med två värmeljushållare jag snodde från mammas och pappas altan en sommar. Vi har även en av våra gamla köksstolar i hallen, så man kan sitta ner och ta på sig/av sig skorna, samt en klocka på väggen. Tycker det är ett måste att ha en klocka i hallen.

Vår lilla “ingång” blev riktigt mysig, och igen så tycker jag fönstret gör så himla mycket. Jag älskar att ha fönster i alla rum, även i hall och badrum, samt att alla dessa är riktade åt hela tre väderstrack. Det här hallfönstret är riktat åt söder och ut över vår terass.

Gillar