Hair Care

Jag kan inte fatta att jag lät min naturliga hårfärg växa ut i två år, för att sedan bestämma mig för att gå tillbaka till beach blonde en månad innan coronaviruset kom till världen. Det var en väldigt dålig timing, för mina frisörbesök har sedan dess varit väldigt oregelbundna, och jag tycker mest jag sitter här med en tråkig utväxt här hela tiden...

Något positivt är att jag blivit bra på att hitta lösningar som gör att blonderingen håller sig finare längre, mellan alla dessa oregelbundna frisörbesök. Förut brydde jag mig inte så mycket om jag tvättade håret varannan dag, eller om jag använde Dove's 2 in 1 schampo tre gånger på rad för att det var convenient. Idag håller jag mig till ett strikt hårvårdsschema.

Jag tvättar håret var fjärde dag. Ju mindre tvättningar, desto längre håller den kalla toningen som jag har i mitt hår. Mitt hår har dessutom inte varit fett på väldigt länge, och jag tror det är för att min hårbotten vant sig vid tvättning mer sällan.

Mellan tvättningar använder jag Batiste torrschampo. På dag 3 och 4 kan håret behöva ett lyft, och då gillar jag att använda Bastiste Heavenly Volume som ger en fin, men naturlig volym i rötterna. Det gör att håret känns nytvättat igen, samt att det också gör rötterna en aning blondare. Perfekt för blondiner med en liten utväxt, alltså!

Jag varierar mig mellan tre olika schampon/balsam:

Tvätt 1. Balmains Illuminating Shampoo & Conditioner White Pearl. Det här är ett lyxigt silverschampo/balsam som gör att håret får ett kallare lyster. Min frisör rekommenderade det för mitt hår, och det fungerar verkligen alldeles utmärkt. Till skillnad från andra silverschampon, torkar den inte ut.

Tvätt 2. John Frieda Sheer Blonde Ett schampo jag använt i kanske 11 år nu. Det gör också håret en nyans blondare, och håller blekningen fräsch mellan frisörbesöken.

Tvätt 3. Dove Daily Moisture 2 in 1 Jag älskar Dove's produkter. Använder alltid deras gudomliga duschtvåler, och även deras 2 in 1 schampo/balsam. Det går väldigt snabbt att tvätta håret eftersom det är schampo och balsam i samma flaska. Dessutom gör det håret väldigt lent.

Tvätt 4. Balmain igen, osv... Det betyder att det dröjer 12 dagar innan jag använder samma schampo/balsam igen. En rutin som fungerar väldigt bra för mig, och som gör att jag får ut den bästa effekten av varje schampo och balsam.

Jag sprayar mitt handdukstorkade hår med Balmains Leave-In Conditioner. Det gör dels håret lättare att kamma ut efter tvättning, men också skiiiinande blankt. Det luktar dessutom sååå gott, och är nog min favoritprodukt just nu i hela världen.

Gillar

Kommentarer