Gruppspel

Det är fotbolls-EM 2020, och det känns som det största någonsin just nu, eftersom det inte hänt så mycket annat på ett år. Det har varit roligt att heja på Sverige och England i gruppspelen, och jag tycker det är mysigt att bara ha en random fotbollsmatch på i bakgrunden när man är hemma. Jag tror det har att göra med att min pappa och bror alltid tittade på fotboll när jag var liten, så det är något jag verkligen växt upp med.

Den första Englandsmatchen tittade vi på hemma hos svärföräldrarna. TVn var på i deras stuga på tomten, och vi satt utomhus i skuggan och hejade. Den första Sverigematchen såg jag på hemma. Första halvleken från terassen med hallonsoda och OLW-chips. Den andra i sängen (jag var så trött efter jobbet. Jag kanske borde testa mina ögon. Jag tycker inte att jag ser dåligt, det är mer det starka ljuset på kontoret - taklamporna - som gör mig trött i ögon och huvud? Jag skulle vilja jobba utan taklampor under sommarmånderna, i ett naturligt dagsljus, som hemma).

Jag tyckte Sverige gjorde ett bra jobb med att inte låta Spanien göra mål. Det var nervöst att titta på, men det funkade ju.

I fredags var det dags igen. Den här gången visades sverigematchen medan jag jobbade, men lyxen med att arbeta hemifrån på fredagar är ju att tvn kan stå på i bakgrunden. Och sverigetröjan var ju självklart på igen.

På kvällen kom några vänner över och vi tittade på Englandsmatchen tillsammans, och oj, jag vet inte sist vi hade folk över och satt INOMHUS. Det kändes som världens privilegium, lyx och alla känslor på en och samma gång. Att det här faktiskt var normalt för bara 1 1/2 år sedan... Har glömt hur det är att sitta hemma i vardagsrummet med några vänner och bara dricka ett glas vin. SÅ underbart. Fastän matchen var tråkig.

Jag hoppas på något riktigt bra från både Sverige och England under deras sista gruppspelsmatcher nu. Båda är väl i alla fall redan vidare till 16-delsfinal, så det är ju härligt.

Heja Sverige och heja England! Härligt att jag har två länder att hålla på.

Gillar

Kommentarer