Gröt

Har en kollega på jobbet som alltid äter gröt till lunch (nästan alla på mitt jobb går på någon form av diet, den ena konstigare än den andra...), och förra veckan under lunchen pratade vi just om gröten hon köper. Då fick jag en ide; jag vill bli bättre på att äta frukost på morgonen, så varför inte köpa den här havregrynsgröten och prova?Jag vill försöka få det till en vana att gå upp lite tidigare och äta ordentligt, istället för att gå till jobbet och äta frukost där. Ibland blir det liksom en banan, ibland yoghurt och kakor... Jag vill äta något gott och nyttigt istället som mättar enda till lunchen.

En av anledningarna till att jag nästan aldrig äter frukost hemma på vardagarna är att det tar för lång tid. Jag värdesätter sömnen mer än något annat på morgonen eftersom jag är rätt morgontrött av mig. Dock tar den här gröten endast 2min att göra, så det är perfekt. Jag kan värma den och äta i sängen om det krisar.

Och om den är god? Svar ja. Jag har alltid tyckt om havregrynsgröt, bara det att jag också tyckt det tagit för lång tid att laga. Dessutom är den här smaksatt så det blir inte lika "tråkigt", och man behöver inte lägga till en massa extra ingredienser. Fanns nog tio olika smaker att välja på, så man kan variera ofta. Har ätit den i några dagar nu och man blir verkligen mätt direkt. ​Ännu en ny bra vana i mitt liv - ja tack! 

Gillar