Greenwich Mean Time

Började min semester - och vad som blev en staycation - med att åka till Greenwich i lördags och besöka The Royal Observatory. Det har länge varit lite av en töntig dröm jag haft, att stå på linjen där tiden liksom "börjar". Och i lördags blev alltså den drömmen sann 😊

Vi var fint klädda i masker som vanligt. Är verkligen så van att bära mask nu överallt. Det är liksom ingenting konstigt längre.

Det var min första gång i Greenwich, och jag blev lite förvånad över hur mysigt det var. Är annars inte överförtjust i östra London, men det här var ett trevligt område.

Vi började alltså vår dag i Greenwich med att besöka The Royal Observatory. Det här var ingen planerad vistelse från vår sida, utan vi vaknade på morgonen till världens tråkigaste väder och kände bara att 'nu åker vi till Greenwich.' Vi lyckades boka biljetter till det här observatoriumet samma dag, från sängen. Så trevligt.

Det här är världens första klocka. Mäktigt. Det jag dock tyckte var underligt var att det fanns hur många klockor som helst här inne, men ingen klocka som visade vad den faktiska tiden var. Det saknade jag, även om det bara hade varit en enkel, modern ikea-klocka vid utgången. Jag var på den plats på jorden där tiden uppfanns, och hade ingen aning om vad klockan var 😂

Min favoritplats i observatoriumet var självklart här, mitt i meridianen.

Här står min man på tidslinjen.

Och här står jag och kontrollerar världens mäktigaste klocka. Alla tidszoner utgår ju från EXAKT den här lilla linjen.

Att stå här är något jag drömt om länge. Så coolt att äntligen ha gjort det (tycker jag i alla fall 😉) Man kunde även stå på linjen utanför, men jag tyckte det var häftigare att göra det inne i själva observatoriumet.

Efter vi besökt The Royal Observatory gick vi till Greenwich Park och åt lunch på ett café där. Vi åt caesarsallad och drack cola. En riktigt mysig dag att börja vår staycation på! Vädret sög, men det är samtidigt så härligt att det inte är 36 grader varmt fortfarande. Speciellt när man bär mask.

Gillar

Kommentarer