Graviditet

Egentligen är det kanske alldeles för tidigt för mig att skapa en ny kategori här som heter "Graviditet". Jag är inte gravid, och jag har säkert en lång väg att vandra innan det sker. Lika lite som jag tror på kärlek vid första ögonkastet, tror jag att man kan bestämma sig för att bli gravid idag och det sker imorgon. Det är en process.

Det kanske är för att jag inte har några vänner som har barn, är gravida eller ens försöker att bli gravida just nu, men jag tycker inte det pratas om stadiet precis innan man blir gravid tillräckligt mycket. Många vågar först öppna upp om sina planer i vecka 12, vilket är förståeligt, men det gör att befruktningsstadiet förblir lite mystiskt och ensamt. Därför vill jag skriva om min resa så tidigt som möjligt.

Jag gillar att dokumentera mitt liv och mina erfarenheter för att jag älskar att blicka tillbaka på minnen. Att ha alla minnen samlade i skriftlig form gör det lättare att minnas stunder och situationer som de faktiskt var. Hjärnan har ju en tendens att vrida på saker och ting. Det är tex bevisat att vi kan minnas saker som bättre eller sämre än de faktiskt var efter en viss tid passerat. Jag kom faktiskt på mig själv att fantisera om högstadiet för någon vecka sedan. "Tänk om man kunde resa tillbaka i tiden och få uppleva 9:an för en dag till." Men jag hatade ju högstadiet?! Har jag glömt det?!

I alla fall så har jag skrivit några inlägg om den här resan som jag valt att påbörja. De ligger just nu och gottar sig i utkastet. Från att ha gått och sagt att jag vill ha barn någon gång i framtiden, och hela tiden skjutit den dagen framför mig för att det inte varit rätt tidpunkt, så har jag nu gjort ett aktivt val att 1. Jag vill bli mamma. 2. Jag är öppen för att den dagen får ske närsomhelst nu. Inget mer framskjutande. Jag är snart 30 och jag är redo för nästa utmaning i livet.

Jag vill repetera att jag inte är gravid än. Därför har jag valt att inte publicera inlägg i realtid än, utan istället publicera de inlägg som ligger i utkastet, ca 2 månader i efterhand. På så sätt kan jag fortsätta skriva ner mina tankar, känslor och erfarenheter, men med lite distans på det hela. Det inlägg jag skrev på tidigare idag kommer tex att publiceras i april.

I alla fall så är det en stor förändring jag valt att göra i 2021. Det är ett stort steg att bara sluta skydda sig, och jag vill verkligen skriva om detta, eftersom det är en stor del av mitt liv just nu. Imorgon har jag en tidsinställd publicering på mitt första inlägg, från december 2020. Det här är så spännande och nytt!

Gillar