GRATIS TERAPI

Framgångspodden i lurarna har blivit min motivation, inspiration och TERAPI när jag går fram och tillbaka till jobbet den här hö​sten. Det finns så sjukt många intressanta, inspirerande och gripande avsnitt. Här nedan kommer några favoriter:

Lärdom: Var inte rädd för att livet förändras

Avnistt: Anna Anka – Den Osminkande Sanningen

Inte bara är hennes livshistoria väldigt intressant att lyssna på, hon tar även upp något som verkligen fastnade hos mig – betydelsen av att inte bli “stagnant”, eller fast, i livet. Hon är en expert på att se både bra och, framförallt, dåliga händelser i livet som en kraft som tar henne framåt. Meningen med livet är inte att alltid vara bekväm och få det man vill.

Lärdom: Satsa på att bli mer effektiv

Avnitt: Katarina Gospic – Optimera Din Hjärna

Hur man kan förbättra sig själv och sitt tänkande har alltid intresserat mig, men det jag älskade mest med det här avsnittet var diskussionen om hur VR kan förbättra framtiden, speciellt i arbetssammanhang. Hur många av oss har inte rest i flera timmar för att gå på ett möte som skulle kunna tas via email eller telefon istället? Med VR kan man ta alla möten “face-to-face” utan att behöva resa. Hur effektivt? Och när det kommer till arkitekt och byggnadsbranschen (som jag arbetar i) skulle vi kunna bygga ett rum i VR innan det byggs i verkligheten, och på så sätt se om våra ideer verkligen fungerar och blir bra. Annars kan vi ändra oss utan några som helst kostnader eller påverkan på miljö. Så oerhört intressant (och praktiskt)!

Lärdom: Kommunikationen med dig själv är den viktigaste kommunikationen

Avsnitt: David JP Phillips – Styr Din Hjärna

Tydligen bor han granne med mina föräldrar och är halvengelsk. Hur kände jag inte till den här mannen tidigare?! Han är i alla fall en kommunikationsexpert, som väldigt intressant berättar hur vi kan ändra sättet vi tänker på genom sättet vi kommunicerar med oss själva. Vi tänker miljoner tankar varje dag, och att kunna styra dessa kan vara nyckeln till den största personliga framgången någonsin. Genom att välja dina egna sanningar, tex att tänka “vilken bra dag det är” och “jag kan det här” flera gånger om dagen, så börjar du tillslut tro på det. Din sanning kommer bli den verkliga sanningen, bara du jobbar hå​rt på att kommunicera den till dig själv.

Lärdom: Basera inte dina livsval på irrationella rädslor

Avsnitt: Johannes Hansen – Låt inte rädslorna styra ditt liv

Vi alla har ställts, och kommer ställas, inför irrationella rädslor någon gång, och jag tycker teknikerna som togs upp i det här avsnittet för att överkomma dessa rädslor är väldigt användbara. Ta exemplet att du får reda på att du ska gå på ett viktigt möte. 1. Du vill undvika det till alla pris och kommer på ursäkter att du inte kan gå. Tänker du positivt, och vågar trotsa det första steget, så kommer du till 2. Du tänker negativa tankar om dig själv och situationen, att du aldrig kommer klara det, vilket leder till att du blir stressad osv. Men för varje steg du trotsar kommer du närmre ditt mål, och ju mer saker du vågar desto mer kommer du få ut av livet. Fint, lärorikt och användbart.

Lärdom: Var inte rädd för döden

Avsnitt: Björn Natthiko Lindeblad – Livet som skogsmunk

Ett fint och gripande avsnitt på många vis, men det jag berördes mest av var hans synsett att döden inte är motsatsen till livet, utan motsatsen till födseln… Hur sant? Bara att tänka så ger döden en helt annan innebörd. Jag håller också med i mycket av hans synsett på dödshjälp. Vi får hjälp när vi föds, hjälp när vi är sjuka, men när vi sedan ligger på vår dödsbädd finns det ingen hjälp att få. I en värld där alla har rättigheten över sitt eget liv, är det inte konstigt att det är olagligt att kontrollera sitt eget lidande, och välja hur och när man ska dö? Tycker inte alls dödshjälp är omoraliskt på något sätt, utan borde vara allas rättighet. Och hur kan man inte hålla med efter att ha lyssnat på det här avsnittet.

Gillar

Kommentarer