Grå köksluckor

Min man gick på semester i måndags (påsklov), vilket betyder att jag äntligen kan få hans hjärna att bli mer fokuserad på hemmet. Vi är ju inte riktigt klara med köket än, så nu när han har semester, är utvilad samt har mer tid om dagarna, passar jag på och styr in honom på hemmet och köksrenovering... 😉

I veckan som varit, har min man därför målat alla köksluckor gråa! I sverige säger alla att man måste lämna in köksluckor och få de professionellt omlackade, men den servicen finns verkligen inte här. Jag har letat. Däremot finns det luckfärg att köpa i nästan vilken butik som helst, så vi tänkte att hur svårt kan det egentligen vara? Blir det jättefult kan vi byta ut alla skåpen (som vi tänkte göra från början), men eftersom vi också fått kommentarer om att tapetsering är det värsta som finns (och vi älskade det), så bestämde vi oss för att bara köra. Jag är ju uppväxt med en mamma och pappa som verkligen gör allting i hemmet själva, och nu har även min man fått en smak för det här med inredning och renovering. Det är ju riktigt roligt!

Det kanske är för att jag arbetar i den här branschen, men jag ser så många fuskbyggare i England att det inte är klokt. Jag är därför så skeptisk till att anställa någon liten firma för att fixa mitt hem (för mycket pengar), och sedan är risken stor att jag inte blir nöjd eller att det drar ut på tiden... Nej. Jag vill vara min egen snickare och målare!

Så min man målade alltså köksluckorna, och resultatet blev så bra! Jag är så nöjd! Nu är vi ännu ett steg närmre mitt drömkök 😉 Det ser faktiskt ut som om VI bor här nu, ingen annan. Det är vår stil som genomsyrar hela lägenheten.

Gillar

Kommentarer