Göteborg

Förra året åkte jag och min man till Prag i Tjeckien och firade nyår där. På nyårsaftonen förra året firade vi nämligen 1 år som förlovade. Det kändes lite speciellt, och vi unnade oss därför en mysig vinterresa tillsammans. Det här året firade vi 2 år som förlovade, vilket inte alls kändes lika speciellt då vi nu ju också är gifta. Vi bestämde oss i alla fall för att åka iväg till Göteborg ett par dagar innan nyår, för att senare komma tillbaka till centrala Sverige och fira nyår där med våra vänner.

Jag hade faktiskt aldrig varit i Göteborg tidigare, så tyckte verkligen det var dags nu! Vi tog tåget från Västerås tidigt på morgonen (det var verkligen tiiidigt när man blivit van att få sova till klockan 10) och kom fram 3,5h senare. Jag somnade någonstans efter Örebro och vaknade upp i Falköping. Det var härligt. När vi sedan kom fram till Göteborg gick vi på stan ett tag, och åt sedan en lunch som veeerkligen smakade gott efter en lång morgon.

Vid 3 checkade vi sedan in på Elite Plaza Hotell och somnade nästan igen haha. Har som sagt haft två underbara veckor i Sverige, men det kanske har blivit liiite för mycket alkohol. På slutet kände jag mig bara konstant trött och jag skyller det på alkoholen. I alla fall gick vi efter ett tag ut på stenpiren, letade på avenyn, gick lite mer på stan… Det var bara roligt att se vad Göteborg hade att erbjuda. Det blev även en italiensk middag och ett glas rött vin innan vi lade oss i sängen ganska tidigt och tittade på Wedding Crashers.

När vi sedan vaknade åt vi godaste frukosten på hotellrestaurangen (Svea Hof). Ägg, keso, lax, smörgåsar med kalkon, ost, pastrami, prosciutto… Det var sååå gott! Sedan checkade vi ut och begav oss till Göteborgs musem som min man väldigt gärna ville besöka. Anade inte hur stort det var. Forntiden, stenåldern, järnåldern, medeltiden, Göteborgsfödelse, 1700-tal, 1800-tal, nutid… Höll aldrig på att komma därifrån haha. Jag bara längtade till nästa ställe vi skulle till… Efter museet gick vi nämligen till Michael Kors och jag köpte en svart handväska som jag tittat på länge, länge.

Vad mer gjorde vi i Göteborg? Vi åt en till lunch och gick sedan på stan resten av dagen innan det var dags att ta tåget hem igen. Det var perfekt för oss att vara där i två dagar och en natt. Trevligt att se något annat, men också skönt att komma hem igen och träffa mer folk innan julen var över. På tåget hem lyssande vi sedan på musik och tittade på family guy på Netflix som tydligen finns i Sverige! Varför kan inte Family Guy och The OC finnas på Netflix i England?? I alla fall hade vi det trevligt i Göteborg. Det var en mysig (men dyr) stad!

Gillar