Gör om, gör rätt

Jag älskar Clapham och atmosfären där. Därför valde jag att tillbringa även denna veckas lördagskväll där. Förra veckan gjorde verkligen inte Clapham rättvist. Det finns så många mysiga barer och restauranger att besöka bara man är ute i tid och bokar bord. Jag bokade därför bord på en asiatisk restaurang och cocktail bar som heter Ginger Kiss vid Clapham Junction. Har aldrig varit där förrut, men det verkade mysigt (jag är en sån som äter med ögonen ganska ofta. Om restaurangen har en fin och prydlig interiör, brukar maten oftast leva upp till samma standard). Jag hade rätt, det var ett riktigt bra val att gå dit. Min fästman, min svenska vän och hennes pojkvän höll med.

Vi träffades på Clapham Junction station (jag kom hemifrån, min fästman från universitetet och min vän och hennes pojkvän från ett annat håll), sedan gick vi direkt till Ginger Kiss. De är kända för sina cocktails, så vi alla beställde varsin medan vi bestämde vad vi ville äta. Jag tog deras lemongrass mojito vilken var supergod! Jag älskar ju citron i allting, det känns så fräscht och friskt, och det är precis så jag skulle beskriva drinken. Min vän var modig och drack en ginger kiss som var deras specialcocktail. Den inneöll endast ren gin med ingefära! Ingen drink för mig som absolut inte gillar smaken av gin, men definitivt en nyttigare drinkvariant!

Till förrätt åt jag sedan duck spring rolls, trots att jag fick det på golfklubben i fredags. De var så himla goda där att jag ville ha mer. De andra åt fishcakes, sprängd avokadoblandning och dim sum soppa. Till huvudrätt valde jag sedan kyckling med cashewnötter och wokade grönsaker. Glömde ta kort för jag var så himla hungrig, men det var verkligen superfint serverat och gott. Jag gillar när restauranger lever upp till förväntningarna, och det gjorde verkligen Ginger Kiss; supergod mat, bra service samt en fin och mysig inredning!

Efter den lyckade middagen gick vi sedan runt till ett par barer, men hamnade tillslut på Revolution igen. Känner mig gammal när jag skriver det, men de spelar mycket musik från "vår era" där (2007-2013), och jag tror det är just musiken som gör det så bra. Påminner om den härliga universitetstiden och allt festande då. Det spelade ingen roll vilken dag på veckan det var, vi var alltid ute någonstans. Jag önskar vi kunde träffas hela klassen igen en helg i Portsmouth och bara festa loss på Tiger Tiger som på den gamla goda tiden. Vad grymt det hade varit! I alla fall, tillbaka till nuet och lördagskvällen; Vi drack några fler cocktails och umgicks innan vi åkte hem. Det var första gången jag träffade min väns pojkvän, så det var trevligt att lära känna honom. Han är en studerande doktor och ett Chelseafan, kan det liksom bli bättre? Kan se han och pappa sitta i ett hörn på bröllopet och bara diskutera fotboll i timmar haha. Det var verkligen en trevlig kväll i Clapham med god mat, goda drinkar och trevligt sällskap. Lite huvudvärk igår (blev en salig blandning alkohol), men det gjorde ingenting. Den lite sämre helgen i Clapham förra veckan raderadas definitivt ut efter denna,

Gillar

Kommentarer