Golvlampor

Förra september vägrade jag inse att hösten var på väg, och låtsades att hela september fortfarande var en sommarmånad. Det här året välkomnar jag hösten tidigt (mest för att det varit så regnigt, kallt och grått på sistone). Jag har fyllt år, vi har grillat många, många gånger, jag har kunnat solat på terassen sedan början av april. Har lyckats besöka Sverige för några sommardagar med familjen och kommit iväg till Cornwall med min man. Jag välkomnar verkligen hösten nu efter en ganska så annorlunda sommar ändå. Stickade tröjor, fluffiga filtar och tända ljus lockar mig in i mörkret.

Något jag och min man tänkt länge på, är att införskaffa en hörnlampa i vardagsrummet, bakom soffan. Alltså en stor golvlampa som vi kan använda som läslampa, eller bara en myslampa när man inte vill ha tänt i taket. Visserligen har vi dimmers överallt, men en golvlampa ger ett mysigt intryckt. Det kan också utgöra en stilig inredningsdetalj, om man väljer en design som matchar med resterande möbler och detaljer i rummet.

Vi åkte till NEXT Home (vilket är en av mina favoritinredningsbutiker här i England. Allt går i min neutrala men mysiga inredningsstil) och tittade igenom deras utbud av just golvlampor. Min man ville såklart ha något väldigt enkelt (män tänker ju alltid bara på funktion, och aldrig på design 😉) och hans favoriter var de två bilderna här ovanför; Roseville Gold och Detroit.

Själv älskar jag lampor med stora skärmar, och föll för Small Ribbon och Burford, med grå skärmar som skulle matcha både vår soffa och våra matbordsstolar. Samt tapeten, soffborden, mattan och alla andra inredningsdetaljer för den delen. Jag tänker ju alltid på helheten när jag inreder.

Vi valde att ta lite bilder, åka hem och mäta hur hög lampa vi vill ha, och sedan komma tillbaka för att köpa en utav dessa fyra. Jag har ju sista ordet när det kommer till inredning, och just nu känner jag att det kommer bli en med en stor tygskärm. Så vackert 😊 Resultat kommer senare!

Gillar