Golvläggning

Igår fick vi hjälp av min fina pappa med att lägga nytt köksgolv! Vi hade tidigare klinkersplattor därinne, som var fula, slitna, kalla och omoderna. Vi ville byta ut dessa mot ett fint vinylgolv.
Arbetet med att ta bort det gamla golvet började redan i måndags för oss med ett evigt hackande av golvplattor och fix varje dag efter jobbet. Vi blev äntligen klara (med pappas hjälp) igår morse. Sedan kunde vi börja lägga ut underlaget och vinylskivorna. Terassen användes för att såga till skivorna, och allt gick väldigt fort och smidigt så fort alla plattor äntligen var borta och betongen under len och ren.
Jag hatar ju när det är stökigt, så hela veckan har verkligen testat mitt tålamod, och igår var den värsta dagen. Damm från betongen överallt (alla ytor var täckta av ett tjockt lager damm, och eftersom vi har mycket svarta möbler såg det alldeles förskräckligt ut), sågspån och träbitar, spikar och verktyg... Men det var ju som sagt ett väldigt temporärt kaos, och det var verkligen värt det.
Resultatet blev så fint! Jag är så nöjd. Före, samt fler efterbilder kommer vid ett senare tillfälle, men det blev en väldigt stor skillnad. Rummet känns genast mycket fräschare och modernare. Ett stort tack till pappa som hjälpte oss med det här, och lärde mig hur man lägger golv. Det är en väldigt bra färdighet att kunna tycker jag!!

Gillar