God jul Sverige

Julaftonen 2019 blev en härlig sådan. Den 23:e reste jag hem till Sverige för att fira jul med familjen. Jag började med att hälsa på min bror, och vi slog in lite julklappar innan vi åkte hem till våra föräldrar för Bingolottos uppesittarkväll.

Har inte spelat bingolotto på många många år, och visst var programmet inte lika roligt som jag mindes det från min barndom, men jag tog i alla fall över spelet. Tyvärr vann vi inget. Men det var mysigt att bara sitta där och dricka glögg, äta en skinkmacka och umgås med familjen.

På julaftonens morgon öppnade vi paket. Mamma och pappa är experter på att överösa oss med presenter. Alla väldigt bra och användbara dessutom! Jag passade på och knäppte en bild på alla paket under granen innan vardagsrummet förvandlas till... Det här:

Skickade denna bild till min man och han sa att han aldrig sett mammas och pappas hus så här stökigt. Min pappa är ju världens städfreak, och det kliade verkligen i fingrarna på honom så fort det första paketet hade öppnats... Han ville inget hellre än att städa undan allt så fort som möjligt haha. Han är jag x 1000. Så medan pappa städade åkte jag, min mamma och min bror till kyrkogården för att tända ljus åt min kära morfar.

Ingen jul utan morfar ❤️ Jag saknar honom fortfarande så mycket, och jag har insett på senare dar att den saknaden aldrig kommer försvinna. Det finns människor som lämnar stora tomrum i ditt hjärta, och min morfar hade verkligen en stor plats där inne. Han har varit borta i tre år nu och tre månader. Det är alldeles för länge.

Jag bar en glittrig top (i bronze),en svart stickad cardigan och smink från Dior.

Efter kyrkogården var det dags att bege sig till mormor för att hjälpa henne förbereda mat och dukning. Dagen gick verkligen i ett. Jag började med att duka och diska, och fick sedan vara med mormor när hon lagade sina goda svampomeletter (som är i världsklass). Nu vet jag alla hennes hemliga ingredienser 😉

Vi åt mat, öppnade paket, åt efterrätt och umgicks hela dagen. Det var supertrevligt, förutom att alla klagade på hur tjocka skinkskivor jag skurit... 😉 Mormor brukar ge alla julklappar (pengar in på kontot och godis), men vi andra har aldrig köpt julklappar till varandra. Förutom jag och min morbror då. Jag köper alltid med mig en speciell alkoholmixer från England och han ger mig en flaska vin. Så har vi gjort sedan 2010.

Av mamma och pappa fick jag trappskydd till vår trapp, svarta tvättpåsar (de är bäst när man ska tvätta spetsiga trosor, toppar och BH:ar), godis, nya kammar, ett skohorn (som mamma tycker vi MÅSTE ha hemma 😂) och ugnsformar som jag blev väldigt glad för. Av min bror fick jag två par leggings (ett i hundtandsmönster!) samt ett ljus. Jag älskar julen. Alltid så trevlig och mu

Gillar