God Jul England

Julen är här! Och jag började den genom att fira jul med svärfamiljen. De kom hem till oss igår, vi bjöd på middag och öppnade lite julklappar.

Vår gran är så vacker, om ännu vackrare med en massa presenter under. Både jag och min man har fått många julklappar från jobbet i år, och av min svärfamilj fick jag även en flaska champagne, och hudvårdsprodukter från The Body Shop. Min man öppnar sina julklappar den 25:e.

Jag köpte brysselkål eftersom jag aldrig ätit det förut, och det är väldigt engelskt att servera det på julbordet. Marsvinen fick också smaka, men det var ingen större hit... Inte hos mig heller. Men det var inte så farligt som alla andra have paint it out to be. Det smakar som en starkare variant av cabbage.

Innan vi började med maten, klippte jag marsvinens klor och råkade klippa i Baileys pulpa... Jag som är så duktig på att undvika det! Det blöder ju ganska mycket så jag "bäddade" deras reseväska och satte ner honom i den i ett par timmar, så han inte skulle blöda i buren och framförallt inte springa runt, utan sitta still. Han åt spenat och sov, och verkade inte bry sig, men jag kände mig så taskig. Min stackars bebis ❤️

Efter typ 4h av matlagning (!) var allt äntligen klart och vi kunde äta tillsammans med svärfamiljen. Vi serverade köttbullar, julskinka, rostad potatis, rostade morötter och palsternacka, kokad broccoli, ärtor och brysselkål, samt lite engelsk stuffing och lingonsylt! Och jag får inte glömma ägghalvorna med räkor och majonnäs. Det blev alltså en salig blandning av svensk och engelsk julmat. Riktigt gott.

Tack till min man för en riktigt trevlig julhelg! Vi var ganska trötta efteråt, och somnade nästan i soffan.

Nu sitter jag på bussen till Västerås från Arlanda. Är där om ca en halvtimme, och är väldigt taggd på mer jul och att träffa alla i Sverige igen! Resan var supersmidig.

Gillar

Kommentarer