Gnocchi med svamp och oliver

Jag älskar pasta men har aldrig lagat färskpasta förut. Det var därför dags att prova det, tyckte jag, så igår kväll lagade jag gnocchi med svamp, oliver, pesto och ostsås till middag! Serverade även vitlöksbröd till, och jag tyckte resultatet blev super. Jag klappar mig själv på axeln för att jag blivit grym på att laga mat de senaste åren.

Det var svårt att veta hur mycket pasta vi skulle köpa. Min man har aldrig ätit gnocchi förut (förutom när han smakat någon enstaka från min tallrik om jag ätit det ute på en restaurang), och förstod därför inte hur jag kunde tro att en liten påse skulle räcka till två portioner. Men gnocchi är ju väldigt mättande och kalorierikt. Mycket mer mättande än "vanlig" pasta. Jag kokade upp två påsar i alla fall för att göra min man nöjd och glad, och det blev som jag hade anat, ganska mycket mat (igen). Men vi gillar ju att ha mat i flera dagar, så slipper lilla jag laga mat varenda dag efter jobbet. Jag älskar dagarna jag kan komma hem och maten redan är färdig i kylskåpet. Det betyder mycket att kunna få den där extra timmen att vila varannan dag! Så vi var inte missnöjda.

Medan pastan kokade stekte jag svamp och gjorde i ordning en ostås som jag sedan blandade ut med pesto. Har sett mycket recept på gnocchi med endast ostsås, men jag tycker det låter lite tråkigt. Ostsås är gott, don't get me wrong, det kan ju aldrig bli fel med ost, men bara inte så smakfullt. Därför blandade jag ut såsen med lite god pesto också. I slutet rörde jag sedan ihop allt med lite färdigskivade, svarta oliver. Det blev riktigt gott och alla ingredienser passade bra ihop!

Här ovan visas det färdiga resultatet (minus vitlöksbrödet som fortfarande tillagades i ugnen just vid den här tidpunkten). Jag inspirerades av gniocchin jag åt i London i juli, innan vi så​g The Book of Mormon (läs om den middagen ​HÄR), och tyckte jag minsann kunde göra en minst lika bra gnocchi själv. Självklart kunde jag det också! Det kanske inte blev världens nyttigaste middag, men helt vegetarisk, och riktigt god och mättande. Idag tycker jag det är så roligt att prova på nya maträtter i köket. Men hade vi pratat om matlagning för några år sedan hade jag verkligen haft en annorlunda åsikt. Jag kunde inte brytt mig mindre.

På kontoret frågar de jämt varför jag alltid ska äta sådan "fin" mat, men det handlar verkligen inte om det. Det handlar om att jag älskar att äta och laga god, intressant mat. Jag tröttnar lätt på maträtter så behöver en stor variation på det jag lagar. Dessutom blir det mindre tempting att spendera alldeles för mycket pengar på utemat. Att kunna laga bra, god och väldigt varierande mat är verkligen en sjukt bra investering i sig själv och sitt liv.

Efter maten gjorde jag en kopp grönt te till mig själv, värmde mina värmetofflor, tände ljus för morfar och satte mig under en filt och tittade på Wahlgrens Värld. Bättre och mer underhållande program finns inte just nu. De är så himla roliga och härliga. Det har verkligen blivit kallt den senaste veckan, och jag gillar INTE att hösten är här. Samtidigt ser jag fram emot mycket soffmys, en massa te, varma snoods och fina ytterkläder... Man får ignorera att man fryser helt enkelt och hitta andra ljuspunkter i livet. Idag till exempel jobbar jag hemifrån, vilket är superhärligt, och sedan ska vi gå på fotboll ikväll! Men först blir det gnocchi till lunch haha.

Gillar

Kommentarer