Glas jars

Jag är lite besatt av glasburkar. Jag tycker det är den mest fantastiska förvaringsideen i köket någonsin. Flingpaket och pastaförpackningar är så fula att ha framme, otympliga, och tar upp så mycket plats i skåpen. Då är glasburkar den bästa lösningen. Det ser inte bara väldigt snyggt och organiserat ut, det skyddar även matvarorna från luft som annars tränger in i halvöppnade paket. Och visst ser innehållet också så mycket godare och fräschare ut i glasburkar? Jag blir genast motiverad till att börja dagen med en nyttig musli eller granolabowl.

Mitt mål såg länge ut som bilden ovan - ett skafferi fyllt med olika glasburkar innehållandes pasta, ris, kaffe, mjöl, musli... Allt man kunde tänka sig.

Jag började smått i min första lägenhet med en glasburk för pasta och en för ris.

När jag och min man sedan köpte vår nuvarande lägenhet kunde jag äntligen gå all in. En glasburk för pasta räcker ju inte; det finns för många olika pastasorter. Nu har jag en för penne, en för fusilli, en för conchiglie, en för linguini och en för spaghetti.

Har även glasburkar där jag förvarar granola, musli och couscous. Hela mitt kök består nästan av glasburkar just nu, och ändå känner jag att... Ja, jag skulle vilja ha fler.

Eftersom jag inte har något skafferi så satte jag upp dessa lådhyllor på ena köksväggen istället. Här trivs några av mina glasburkar jättebra tillsammans med min snygga fruktskål i roseguld, och de svarta te och kaffeburkarna.

Gillar

Kommentarer