Ge mig värme

Vår kontrollpanel och termostat här hemma har krånglat i flera veckor nu. Eftersom hembesök har varit olagligt i så många månader, så kunde vi inte boka in en reparation förrän tidigast i juni. Men imorse, efter 36h utan värme, samt att både jag och min man är förkylda (inte covid, vi har testat oss flera gånger de senaste dagarna), så fick vi nog.

Det kostade en väska att få hit en ingenjör på en lördagsmorgon, men det var verkligen värt det. Nu har vi fått en ny, stilig smart meter och en mottagare som faktiskt lyser GRÖNT. Jag är så glad. Man är riktigt gammal när man blir glad för sådana här saker, jag vet.

Det är sjukt att man ska behöva ha elementen och värmen på, nästan konstant, i sena maj månad. Jag gråter över den förlorade våren, samtidigt som jag tänker positivt och är glad för ett samhälle som i alla fall äntligen öppnat upp. Känner mig som ett barn i en godisbutik så fort jag går utanför dörren - det finns så mycket att se och göra igen!

Men att gå runt så här i tshirt, är just nu fortfarande bara en dröm. Istället ska jag sätta på mig en stickad tröja, vinterjackan och bege mig till en vän som fyller år idag. Vi ska sitta ute i hans trädgård, dricka vin och äta pizza. Det kommer bli kul men kallt, men det bästa av allt är nog att veta att när jag sedan kommer hem igen, så kommer jag komma hem till en VARM lägenhet. Åh, lyxen!!

Gillar

Kommentarer