Gated Community

Vi har länge haft en grind på framsidan "som prydnad" här där vi bor. Jag har länge undrat varför vi inte använder den, och för en månad sedan började jag och mina grannar prata om just den här grinden.

En granne fick, för inte så länge sedan, en barncykel stulen på verandan, och eftersom hon precis fått ett till barn, är hon väldigt nojjig över allt som har med säkerhet att göra just nu. Hon bytte till och med fönster i hela lägenheten enbart för att skaffa fler lås... Själv har jag inte alls känt mig otrygg här. Vårt hus ligger så långt från vägen som det bara kan, och vi bor dessutom på baksidan, med en nedskjunken terass där ingen kan ta sig in. Har inte varit med om att någon obehörig befunnit sig i trädgården eller liknande. Förutom rävar, och väldigt många ekorrar.

I alla fall så bestämde vi oss alla för att anlita ett säkerhetsföretag för att fixa grinden på framsidan, och sedan hålla den stängd 24/7. Vi kan nu endast öppna den från en dosa på nyckelknippan, genom porttelefonen i vår lägenhet, eller genom att slå in en kod utanför. Det känns väldigt tryggt, och jag har förverkligat min dröm om att bo i ett gated community.

Jag tycker det ser så fint ut!

Jag skämtade med grannarna om att nästa steg är att ha en vakt där. Som öppnar grinden åt oss och välkomnar en med "Good morning Mrs Johansson-Ambler. How are you today?" De kvinnliga grannarna skrattade inte. Noll humor där...

Gillar

Kommentarer