Gastrobar Saratoga

Vi hade som sagt endast bed & breakfast på hotellet, så vi åt lunch och middag ute varje dag. De hade en hotellrestaurang, men den var så dyr och inte alls prisvärd enligt oss. Vi köpte en varsin coca cola och en liten skål med chips när vi låg vid poolen en dag. Det gick på 11(!!) euro. Sedan köpte vi en Pommet champagneflaska för 56 euro för att fira en vecka som gifta, men förutom det åt vi alltså ute. Det var liksom inte värt att spendera pengar på hotellet när det fanns så mycket härliga restauranger precis på gatan nedanför.
En maträtt som stod högt på vår önskelista, var riktig spansk tapas. Vi åt det ett par gånger, och den bästa tapasen under vår resa hittade vi på en hotellrestaurang som hette Gastrobar Saratoga. Den låg på gränsen mellan Santa Catalina och Jaume i centrala Palma. Det bästa med tapas är att man kan njuta av så många maträtter samtidigt. Älskar att blanda. Det svåraste med att tapas är att veta hur mycket man ska beställa. I Sverige när vi åt på Pinchos, kostade en liten liten tapasrätt ca 50kr. Här fick man en betydligt större rätt för 5 euro. Tror det är därför jag gått upp lite i vikt; vi beställde alldeles för mycket mat varje gång vi åt tapas haha.
På Gastrobar Saratoga beställde vi in fyra rätter att dela på. Bilden ovanför visar torskkroketterna som var riktigt goda. Jag älskar kroketter. Vi valde två rätter var, och torskkroketterna var en rätt som jag valde. Helt rätt val dessutom (det vattnas i munnen på mig nu bara jag tänker på det). Jag är ingen fisk och skaldjursfantast, men torsk gillar jag, och de här var verkligen supergoda.
Min man valde spansk omelett, som han ätit flera gånger tidigare. Jag tror själv inte jag har ätit det förut faktiskt, fästan jag varit i Spanien ett antal gånger. Spansk omelett är i alla fall en omelett gjord på ägg och potatis, och det var väldigt gott och mättande på samma gång. Jag måste leta reda på receptet och laga det själv någon gång. Det smakade lite som en blandning av potatisgratäng och rösti. Mums.
Min mans andra rätt var köttbullar i tomatsås. Jag förstod inte varför han valde köttbullar av allt det exotiska de hade på menyn, men när jag tog en tugga av köttbullen ändrade jag uppfattning. De var så goda! Kombinationen köttbullar och spansk omelett passade dessutom väldigt bra ihop.
Min andra rätt som jag valde var vegetarisk tempura. Det har varit svårt att äta vegetariskt under semestern, men jag lyckades få in några vegetariska rätter i dieten, som den här. Tempuran bestod alltså av friterade grönsaker (sparris, morötter, blomkål och lök). Riktigt gott det med. Tillsammans blev verkligen våra fyra rätter den perfekta tapasen och min andra favoritmiddag/sena lunch i Palma (efter La Perla).

Gillar