Fyller snart 27

Om en vecka fyller jag faktiskt år, men jag har inte ämnat många tankar på min födelsedag. För flera månader sedan tog jag ledigt från jobbet eftersom jag inte ville jobba på min födelsedag (jag är fortfarande fast i tänket att jag fyller på sommarlovet och inte ska behöva arbeta på min speciella dag liksom 😉), men jag har inga direkta planer. Alla andra jobbar ju fortfarande. Hade bara tänkt sova ut, sola, laga en god lunch till mig själv och kanske dricka ett glas champagne. Vi får se.

Jag försöker vara positiv och tänka på allt roligt jag upplevt det här året. Att mina cystit-besvär blossat upp igen är bara ett litet, litet snedsteg i ett väldigt bra år. Allt handlar ju om inställningen, och fastän jag skulle vilja sjunka ner i min säng och bara tänka på att jag kanske aldrig kommer kunna ta ett glas vin eller gå någonstans igen utan att må dåligt, föredrar jag att hålla huvudet högt. Det känns inte alls som om jag får den hjälpen jag behöver. All information om vad som kan motverka min sjukdom är paradoxal. “Drick tranbärsjuice, för surheten i tranbär förhindrar infektion...” “Drick absolut INTE transbärsjuice för surheten i drycken kommer fräta hål i urinblåsan och ge dig stora sår...” Men kan jag skratta mig igenom min situation, blir smärtan inte lika tydlig.

Jag har som mål att bli ännu bättre på att ta hand om mig själv, och balansera vad jag behöver med vad jag vill. Så min födelsedag kommer bli väldigt low key eftersom jag behöver det. Ett samtal från familjen i Sverige, ett samtal från mina bästa vänner, och att sedan få tillbringa helgen tillsammans med min man och bara må bra, är mer än tillräckligt för mig.

Gillar

Kommentarer