Fully vaccinated

I torsdags fick jag min andra vaccindos av Pfizer, så nu är jag färdigvaccinerad! Om två veckor får jag ut mitt vaccinpass, och då hoppas jag det blir mycket lättare att resa, ta sig in på fotbollsarenor och kunna göra allting kul i livet igen, helt enkelt.

Jag tog min andra dos på samma ställe som den första - ett apotek här i närheten av där jag bor. Så smidigt och bra. Och precis som den första gången, så kändes inte sprutan alls. Däremot fick jag fler biverkningar än förra gången, vilket ju också var väntat.

Efter några timmar fick jag ont i överarmen, nacken och axlarna. Skillnaden var att ömheten sedan vandrade vidare till resten av kroppen. På kvällen fick jag frossa, vilket förvandlades till feber under natten, och huvudet kokade. När jag vaknade upp vid 6 i en pöl av svett, bestämde jag mig för att ta en dusch och förflytta mig ner till soffan med en kopp välling. Där sov jag tills jag fick lov att börja jobba, och jag kände mig faktiskt lite bättre då, fastän ömheten i kroppen satt kvar hela dagen igår, och jag helst av allt bara ville sova.

Åh, det var så skönt att sova och vila i soffan. Jag är annars ingen person som somnar lätt i soffan, men när jag känner mig sjuk och svag är det det bästa som finns!

Jag klarade mig i alla fall genom arbetsdagen, fast jag kan erkänna att det inte var min mest produktiva dag, och att jag tog en 2h lunch i soffan, under filten, framför Desperate Housewives... På eftermiddagen kände jag mig piggare och starkare igen. Hoppas kroppen gjort vad den ska nu för att känna igen covid och förstärka immunförsvaret, om jag någon gång skulle utsättas för sjukdomen i framtiden.

Gillar