Frukost

En god frukost är den bästa starten på varje dag! Här kommer några bilder på mina favoritfrukostar den här månaden.

Oftast äter jag yoghurt med granola och banan till frukost på vardagarna. Det går snabbt att fixa till, och är både nyttigt, energirikt och gott. För några veckor sedan hade jag även Proviva hemma, som självklart var så lyxigt att jag bara fick lov att dricka det ur ett champagneglas.

Något jag brukar variera granolan med, är havregrynsgröt. Jag gör havregrynsgröten på mjölk och serverar den sedan med banan och mycket kanel. Älskar när bananen blir varm av gröten! Gröt är också något nyttigt, som man står sig på länge.

Jag har välling hemma just nu! Det är ju så gott, och man blir liksom varm av det inifrån. Jag äter inte ofta bröd på morgonen, men om jag gör det, väljer jag helt klart knäckebröd. Knäckebröd med kokt ägg, eller ägg och avokado, utgör en jättebra helgfrukost.

En annan helgfrukost är ju sjäääälvklart en engelsk fry up. Vi brukar steka ägg, värma Heinz baked beans och rosta lite fullkornsbröd. Självklart skär vi upp dessa i trianglar också. Jag är uppväxt på engelsk frukost (pappa brukade lagade det på söndagar), och min man är ju engelsk, så vi äter det definitivt minst en gång i månaden. Dock gör vi den alltid vegetarisk och skippar bacon och korv.

Gillar

Kommentarer