Free-Range Guinea Pigs

Vi avslutade det gamla året, och började det nya, med att köpa en ny marsvinsbur. Det var ett välbehövligt köp, eftersom det gamla gallret hade rasat isär, och vi hållt ihop det med tejp det senaste halvåret. Dessutom öppnades luckan fram åt fel håll, samt satt alldeles för högt upp för att marsvinen skulle kunna ta sig in och ut själva.

Billys första möte med den nya buren. Det tog inte alls lång tid innan nyfikenheten tog över och han hoppade in.

Bailey var lite mer tveksam. Han har en försiktigare personlighet, men efter att han tittat på sin bror i några minuter så vågade han också hoppa in.

Steg 1 var alltså att våga hoppa in. Steg 2 var sedan att våga hoppa upp på det nya taket. Där var Bailey modigast. Han är riktigt duktig på att hoppa högt, och att hoppa upp på tak från alla möjliga vinklar. Billy hittade jag uppe på taket först några timmar senare. Efter att han först försökt sträcka på sig så mycket att han nästan kunde nå matskålen från marken - flera gånger....

Steg 3 var sedan att hoppa ut själva, vilket gick väldigt fort att lära sig. Jag skar upp ett par gurkbitar och lade utanför buren. De gör ju allt för en gurkbit eller bladspenat. Nu hoppar de in och ut lite som de själva vill, och det är så mysigt. Jag älskar att de springer in till mig i köket så fort jag prasslar med något.

Bailey, en sekund innan han skrek det högsta marsvinsskriket rakt in i mitt öra... Det bara susade efteråt (han tyckte det var dåligt med godsaker i närheten...)

En röd bur kanske inte var den idealiska färgen i vardagsrummet, men jag orkade inte vänta en vecka till på att de skulle få in en i grå. När jag bestämt mig för något blir jag lätt otålig, och det ska gå fort. Tycker samtidigt det blev en rolig liten färgklick i vårt annars så gråa rum, och dessutom matchar buren faktiskt soffkuddarna.

Gillar

Kommentarer