Från den bästa dagen i mitt liv

Den 26 augusti 2017. Vilken magisk dag.

Solen sken redan och himlen var blå, när jag och min vän/brudtärna körde upp till herrgården den morgonen. Vi kom dit tidigt för att sätta ut namnlappar på middagsborden och dubbelkolla incheckninglistan för de gäster som skulle stanna kvar på herrgården över natten. Jag tyckte det var viktigt att gästerna skulle få rätt rum, och att allt var så organiserat som det bara kunde vara. Stolar ställdes ut i parken inför vigselceremonin, vi fick träffa kocken. Jag gick in i varenda rum på herrgården och lade ut choklad på sängarna till våra gäster. Kände mig verkligen som en riktig slottsfru (eller herrgårdsfru).

En timme senare anlände min makeup artist, och sedan såg jag bara insidan av vår bröllopssuite under de kommande 4h. En annan vän/brudtärna anlände, och tillsammans hade vi det riktigt mysigt inne på rummet med frukt, choklad, lite vitamin well och peppande musik. Från fönstret kunde jag se fler och fler finklädda gäster anlända, och det var först då som det började pirra lite i magen. Alla var där, och alla var så finklädda endast för vår skull.

Exakt 14:30 gick jag och pappa ut genom herrgårdsdorrarna. Allt var så tyst. Promenaden ner till parken tog ca 2 minuter, men endast efter 30 sekunder möttes vi av min kusin, som också var fotograf för dagen. När vi sedan kom nedför trappen, och jag såg alla gäster sittandes där, samt min fina man som stod längst fram och log, då blev jag peppad på riktigt.

Efter ceremonin hade vi direkt en brudskål, och sedan blev det lite spel och lekar utomhus, som vår toastmaster organiserat. Tipspromenad, boule, pilkastning, fotboll, kubb… Jag kommer inte ihåg allt. Baren öppnade även, så man kunde ta något att dricka och bara sätta sig ner vid ett bord eller i en solstol om man kände for det. Jag och min man drog med oss fotografen, familjen och de närmsta vännerna för fotografering.

Just tiden mellan vigselceremonin och middagen kommer jag ihåg allra bäst. Den var så mysig. Jag gick runt och minglade med gästerna, drack ett glas vin, gick en tipspromenad och blev fotograferad. Det var underbart att ha alla nära och kära på samma plats vid samma tidpunkt. Min dröm är att hyra herrgården igen när jag och min man firar 5 år som gifta, och bjuda in alla bröllopsgäster till en stor fest.

Middagen blev också magisk. Älgpastrami med kryddostmajonnäs till förrätt, hjortfilé med potatisfondant, rotfruksomelett och sidfläsk till huvudrätt, och Moulleux au Chocolat till efterrätt. Plus alla fina tal där emellan. Resten av kvällen festade vi loss, och morgonen efter det blev det frukostbuffé och spabad med gästerna som sovit kvar. Kommer ihåg att jag sedan somnade vid 7 den kvällen, och att vi morgonen efter det begav oss direkt till Arlanda för att flyga till Palma. Fina minnen från den bästa dagen i mitt liv hittills!!

Gillar

Kommentarer