Frågestund om bloggen

Hur länge har du bloggat?

På Nouw har jag bloggat i snart 4 1/2 år. Jag började blogga här den 2a januari 2017, men bloggade även tidigare på Blogspot mellan 2007 och 2014.

Hur kom du fram till beslutet att börja blogga?

Efter ett uppehåll på tre år, så saknade jag både att skriva och att kunna titta tillbaka på fina stunder i mitt liv, i både i skrift och i bild. Saknade att ha en plats att samla alla minnen på, och att få skriva av sig. När jag skapade min första blogg, så var det för att en vän precis hade börjat blogga och föreslog att jag också skulle det. Jag föll för konceptet direkt.

Varför bloggar du idag?

Som sagt, för att samla alla mina minnen på en plats, och delvis för att jag inte ska glömma bort det svenska språket också. Jag har aldrig bloggat för någon annan, för att tjäna pengar, för att jag ska bli känd eller något liknande, utan det är enbart för min egen skull och för att jag tycker det är roligt.

Vad är det roligaste att skriva om?

Allt? Jag skulle inte skriva om något om jag tyckte det var tråkigt. Men jag gillar nog reseinläggen mest. De inläggen där man har massor med bilder, och bara går igenom en ny upplevelse, vad man sett och gjort. Man riktigt vet att det är något man vill minnas för resten av livet, och att det liksom fortfarande kommer betyda något om 50 år. Tex min första resa till New York. SOM jag hade längtat efter den!

Dagen då jag bestämde mig för att börja blogga igen. På hotellrummet i Prag.

Publicerar du alltid i realtid?

Nej, för då skulle nog bloggen bli ganska oregelbunden. Bloggen är ju inget jobb för mig, utan enbart en hobby, så jag skriver när jag har tid och försöker publicera inläggen med jämna mellanrum. Det blir bättre så, istället för att ösa på 4st på en dag, eftersom jag skrev dem just den dagen, eller att inte publicera någonting alls på 6 dagar, där jag inte skrivit något. Det här inlägget skriver jag tex på den 25 maj. Det kommer nog publiceras till helgen.

Vad skriver du absolut INTE om?

Jag publicerar inte människors namn, och jag publicerar bara bilder på de som verkligen vill vara med i min blogg. Har funderat över att flytta över min gamla blogg hit, men det är samtidigt alldeles för mycket namn nämnda, och bilder på människor som jag har noll kontakt med idag i den bloggen. När det kommer till mig själv och vad som händer i mitt liv, är jag annars väldigt öppen med det mesta.

Vad är ditt ultimata mål med bloggen?

Att aldrig sluta blogga, så länge jag lever. Att det här föralltid kan vara en plats där jag kan titta tillbaka på mina minnen, och där förhoppningsvis mina framtida barn och barnbarn också kan titta in och läsa om mig, och vem jag var. Skulle varit så intressant om tex min mormor och gammelmormor hade bloggat när de var unga. Oj, jag hade suttit mig i soffan med en påse popcorn och läst hela kvällen.

Hur många inlägg har du skrivit hittills?

Det här blir inlägg 1630.

Gillar

Kommentarer